Artikel top billede

Danske software-producenter kigger udenlands

De danske software-chefer skuer smilende mod det globale marked. Der er dog én bestemt ting, som de i den grad frygter.

Læs også: Software: Så meget mere kommer der i pengekassen.

Topcheferne inden for den danske software-branche frygter helt anderledes faktorer end de andre delbrancher.
 
Det viser Deloitte IT-Vækstbarometer 2010.

48 procent af alle de 300 adspurgte it-topchefer
i undersøgelsen tror, at en generelt faldende efterspørgsel vil have størst negativ indflydelse på deres virksomhed i de næste par år.

Software-bosserne skiller sig ud. For dem er andelen 'kun' 39 procent.

Manglende likviditet

Til gengæld er der 10 procent af software-topcheferne, som forventer at manglende likviditet vil have størst negativ indflydelse.

"Det er dobbelt op i forhold til branchen som helhed. Otte procent frygter tillige, at de ikke har de rette produkter på hylderne - bekymrende, men på den anden side godt at fokus er rettet mod det," siger Kim Gerner, parter og leder af Deloittes division for teknologi, medier og tele.

Selvom otte procent af direktørerne er bekymrede for om de har de rette produkter, lader de ironisk nok til at have bedre styr på produktudviklingen.

"Softwareproducenterne vurderer i år også, at de har bedre styr på produktporteføljen end sidste år. Kun 4 procent svarer i år, at dét at udvikle nye produkter/ydelser er deres største udfordring mod 9 procent året før. Hvis det holder, er det bestemt positivt, og vidner om, at virksomhederne er godt rustet til konkurrencen," siger Kim Gerner.

Hurra for internationaliseringen

Hvor software-cheferne gruer anderledes end gennemsnittet, skiller de sig til en vis grad også ud den anden vej. 

10 procent af softwareproducenterne forventer således, at internationalisering vil have størst positiv indflydelse de næste par år. Dette er dobbelt op i forhold til branchen som helhed.

"Sidste år var tallet kun fire procent. Forventningerne for softwarebranchen ligger således i stigende grad uden for landets grænser - hvilket naturligvis er positivt for os alle," siger Kim Gerner.

Læs også: Software: Så meget mere kommer der i pengekassen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere