Tør du lægge din backup ud til forsikringsselskabet

Forsikringskoncernen Tryg forsøger sig fra i dag med en backup-løsning, der skal sælges til mindre virksomheder. Selskabet lover blandt andet, at kunden altid kan hente sine data.

Det danske forsikringsselskab Tryg med 279 år på bagen bliver i dag et af verdens første forsikringsselskaber, der går ud til sine erhvervskunder og tilbyder backup-løsninger af virksomhedernes data.
 
Det sker igennem et samarbejde med den danske backup-virksomhed Keepit, der står for løsningens backend med cloud-hosting, og som Tryg i forvejen har et backup-samarbejde med på privatkundesiden.
 
Helt konkret lancerer Tryg i dag produktet Tryg Backup, som er en ny komponent i selskabets omkring 10 år gamle softwareforsikring, der indtil videre kun har dækket brand, tyveri og vandskader
 
"Op mod 4.000 af vores erhvervskunder mister hvert år data som følge af manglende eller ukorrekt backup, og derfor ser vi selvfølgelig et marked for backup-løsninger," forklarer Trygs direktør Alice Meulengracht til Computerworld.
 
Altid backup
I første omgang stiler forsikringsselskabet efter virksomheder med op til 50 ansatte, der får ubegrænset kapacitet med i pakken.
 
"Hvis det går godt, så vil vi ikke udelukke, at vi på et senere tidspunkt kaster os over store selskaber. Det er jo helt logisk, at vi på længere sigt gerne vil hjælpe alle typer af virksomheder, der mister kritiske data og derfor bringer virksomhedens overlevelse i fare," fortæller Alice Meulengracht.
 
Samtidig lover Tryg på sin hjemmeside, at "Med Tryg Backup kan du altid gå tilbage og hente dine data."
 
Især ordet "altid" må nok få en it-administrator eller to til at løfte øjenbrynet. Men det behøver de nu ikke at gøre, forsikrer forsikringsselskabet.  
 
"Med Keepit har vi en professionel leverandør, og derfor er vi så tæt på en 100 procent garanti, som vi overhovedet kan komme," forklarer Alice Meulengracht om backup-løsningen, hvor alle danske kunder får hostet deres data i Danmark.
 
Hvis backup'en mod forventning også skulle ryge i svinget, så er man ifølge Alice Meulengracht tilbage i softwareforsikringspolicen, hvor Tryg dækker de økonomiske udgifter ved at genfinde og genetablere data.
 
"Med hensyn til tabt arbejdsfortjeneste kommer det meget an på, hvordan forsikringen er skruet sammen. Generelt er det ikke dækket med," lyder det fra Alice Meulengracht.
 
Glem backup'en
Erhvervskunderne får Trygs backup-tjeneste med i købet, når de først har betalt for en softwareforsikring, der groft udregnet i gennemsnit koster omkring 800 kroner per medarbejder.
 
Backup-løsningen skal derefter installeres både lokalt og på servere, og derefter skal man ikke tænke mere over backup-løsningen, som automatisk gemmer data hos hosting-leverandøren Keepit.
 
Samtidig er der i Trygs backup-pakke management-systemer, så man eksempelvis kan se, hvis en medarbejder ikke har gemt data i 14 dage på grund af ferie eller lignende. Lige så snart medarbejderen kommer online igen, vil vedkommendes data automatisk blive backet up.
 
Tryg og Keepit har arbejdet på tjenesten i et års tid, og Keepit er nu gået i dialog med flere amerikanske forsikringsselskaber om en lignende løsning.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Sådan ser det intelligente drømmekontor ud: Her kæmper 240 mennesker om 150 siddepladser - og de elsker det
I Polys kontor er det lykkedes at klemme 240 ansatte i et kontor med 150 siddepladser. Aligevel er medarbejdertilfredsheden er i den absolutte superliga.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Vil du snydes når du skal vælge printløsning?
Svaret er forhåbentlig/naturligvis nej, men sandheden er at det er et reelt problem for mange virksomheder. I langt de fleste tilfælde skrives der under på kontrakter, der binder virksomheder til unødigt kostbare og langvarige leasing og lejeforløb, og underskriften er desværre bindende. Derfor – der er mange penge at spare ved at få den rigtige rådgivning og sætte sig ind i aftalerne, og vi har samlet 5 gode råd i dette whitepaper.