Artikel top billede

Tør du lægge din backup ud til forsikringsselskabet

Forsikringskoncernen Tryg forsøger sig fra i dag med en backup-løsning, der skal sælges til mindre virksomheder. Selskabet lover blandt andet, at kunden altid kan hente sine data.

Det danske forsikringsselskab Tryg med 279 år på bagen bliver i dag et af verdens første forsikringsselskaber, der går ud til sine erhvervskunder og tilbyder backup-løsninger af virksomhedernes data.
 
Det sker igennem et samarbejde med den danske backup-virksomhed Keepit, der står for løsningens backend med cloud-hosting, og som Tryg i forvejen har et backup-samarbejde med på privatkundesiden.
 
Helt konkret lancerer Tryg i dag produktet Tryg Backup, som er en ny komponent i selskabets omkring 10 år gamle softwareforsikring, der indtil videre kun har dækket brand, tyveri og vandskader
 
"Op mod 4.000 af vores erhvervskunder mister hvert år data som følge af manglende eller ukorrekt backup, og derfor ser vi selvfølgelig et marked for backup-løsninger," forklarer Trygs direktør Alice Meulengracht til Computerworld.
 
Altid backup
I første omgang stiler forsikringsselskabet efter virksomheder med op til 50 ansatte, der får ubegrænset kapacitet med i pakken.
 
"Hvis det går godt, så vil vi ikke udelukke, at vi på et senere tidspunkt kaster os over store selskaber. Det er jo helt logisk, at vi på længere sigt gerne vil hjælpe alle typer af virksomheder, der mister kritiske data og derfor bringer virksomhedens overlevelse i fare," fortæller Alice Meulengracht.
 
Samtidig lover Tryg på sin hjemmeside, at "Med Tryg Backup kan du altid gå tilbage og hente dine data."
 
Især ordet "altid" må nok få en it-administrator eller to til at løfte øjenbrynet. Men det behøver de nu ikke at gøre, forsikrer forsikringsselskabet.  
 
"Med Keepit har vi en professionel leverandør, og derfor er vi så tæt på en 100 procent garanti, som vi overhovedet kan komme," forklarer Alice Meulengracht om backup-løsningen, hvor alle danske kunder får hostet deres data i Danmark.
 
Hvis backup'en mod forventning også skulle ryge i svinget, så er man ifølge Alice Meulengracht tilbage i softwareforsikringspolicen, hvor Tryg dækker de økonomiske udgifter ved at genfinde og genetablere data.
 
"Med hensyn til tabt arbejdsfortjeneste kommer det meget an på, hvordan forsikringen er skruet sammen. Generelt er det ikke dækket med," lyder det fra Alice Meulengracht.
 
Glem backup'en
Erhvervskunderne får Trygs backup-tjeneste med i købet, når de først har betalt for en softwareforsikring, der groft udregnet i gennemsnit koster omkring 800 kroner per medarbejder.
 
Backup-løsningen skal derefter installeres både lokalt og på servere, og derefter skal man ikke tænke mere over backup-løsningen, som automatisk gemmer data hos hosting-leverandøren Keepit.
 
Samtidig er der i Trygs backup-pakke management-systemer, så man eksempelvis kan se, hvis en medarbejder ikke har gemt data i 14 dage på grund af ferie eller lignende. Lige så snart medarbejderen kommer online igen, vil vedkommendes data automatisk blive backet up.
 
Tryg og Keepit har arbejdet på tjenesten i et års tid, og Keepit er nu gået i dialog med flere amerikanske forsikringsselskaber om en lignende løsning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere