Artikel top billede

Tør du lægge din backup ud til forsikringsselskabet

Forsikringskoncernen Tryg forsøger sig fra i dag med en backup-løsning, der skal sælges til mindre virksomheder. Selskabet lover blandt andet, at kunden altid kan hente sine data.

Det danske forsikringsselskab Tryg med 279 år på bagen bliver i dag et af verdens første forsikringsselskaber, der går ud til sine erhvervskunder og tilbyder backup-løsninger af virksomhedernes data.
 
Det sker igennem et samarbejde med den danske backup-virksomhed Keepit, der står for løsningens backend med cloud-hosting, og som Tryg i forvejen har et backup-samarbejde med på privatkundesiden.
 
Helt konkret lancerer Tryg i dag produktet Tryg Backup, som er en ny komponent i selskabets omkring 10 år gamle softwareforsikring, der indtil videre kun har dækket brand, tyveri og vandskader
 
"Op mod 4.000 af vores erhvervskunder mister hvert år data som følge af manglende eller ukorrekt backup, og derfor ser vi selvfølgelig et marked for backup-løsninger," forklarer Trygs direktør Alice Meulengracht til Computerworld.
 
Altid backup
I første omgang stiler forsikringsselskabet efter virksomheder med op til 50 ansatte, der får ubegrænset kapacitet med i pakken.
 
"Hvis det går godt, så vil vi ikke udelukke, at vi på et senere tidspunkt kaster os over store selskaber. Det er jo helt logisk, at vi på længere sigt gerne vil hjælpe alle typer af virksomheder, der mister kritiske data og derfor bringer virksomhedens overlevelse i fare," fortæller Alice Meulengracht.
 
Samtidig lover Tryg på sin hjemmeside, at "Med Tryg Backup kan du altid gå tilbage og hente dine data."
 
Især ordet "altid" må nok få en it-administrator eller to til at løfte øjenbrynet. Men det behøver de nu ikke at gøre, forsikrer forsikringsselskabet.  
 
"Med Keepit har vi en professionel leverandør, og derfor er vi så tæt på en 100 procent garanti, som vi overhovedet kan komme," forklarer Alice Meulengracht om backup-løsningen, hvor alle danske kunder får hostet deres data i Danmark.
 
Hvis backup'en mod forventning også skulle ryge i svinget, så er man ifølge Alice Meulengracht tilbage i softwareforsikringspolicen, hvor Tryg dækker de økonomiske udgifter ved at genfinde og genetablere data.
 
"Med hensyn til tabt arbejdsfortjeneste kommer det meget an på, hvordan forsikringen er skruet sammen. Generelt er det ikke dækket med," lyder det fra Alice Meulengracht.
 
Glem backup'en
Erhvervskunderne får Trygs backup-tjeneste med i købet, når de først har betalt for en softwareforsikring, der groft udregnet i gennemsnit koster omkring 800 kroner per medarbejder.
 
Backup-løsningen skal derefter installeres både lokalt og på servere, og derefter skal man ikke tænke mere over backup-løsningen, som automatisk gemmer data hos hosting-leverandøren Keepit.
 
Samtidig er der i Trygs backup-pakke management-systemer, så man eksempelvis kan se, hvis en medarbejder ikke har gemt data i 14 dage på grund af ferie eller lignende. Lige så snart medarbejderen kommer online igen, vil vedkommendes data automatisk blive backet up.
 
Tryg og Keepit har arbejdet på tjenesten i et års tid, og Keepit er nu gået i dialog med flere amerikanske forsikringsselskaber om en lignende løsning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.