Myndigheder udgør den største trussel mod internettet

Øget kontrol er den støste trussel mod fremtidens internet, advarer the Internet Society.

Computerworld News Service: Under en tale i Bruxelles tirsdag opfordrede den europæiske leder af The Internet Society (ISOC), Frederic Donck, internetbrugerne til at fortsætte med at "støtte og forsvare internettets åbne, gennemsigtige, inkluderende og samarbejdende natur, som også har ligget til grund for succesen."  
 
I en undersøgelse, som organisationen har stået bag, udpegede 39 procent af respondenterne topstyring fra myndighedernes side som den største, enkeltstående trussel mod internettet.

Begrænset adgang til indhold og tjenester og en stigning i antallet af sikkerhedstrusler fulgte med henholdsvis 25 og 16 procent efter som anden- og tredjestørste trussel.
 
Det viser, at i stedet for at blive svækket af sin decentrale natur, så er åbenheden tværtimod selve nøglen til internettets succes, sagde Frederic Donck.

"Denne åbenhed karakteriserede udviklingen og arkitekturen bag internettets mest basale byggesten - packet switching og TCP/IP - og det er stadig med til at gøre vores oplevelse på internettet så kreativ og forbundet som den er i dag," sagde han.
 
The Internet Society er enig med Europa-Kommissionen i, at konkurrence er vigtig for at kunne levere valgmuligheder og gennemsigtighed til forbrugerne, men organisationen understreger samtidig, at et åbent internet, som alle over hele verden har adgang til, ikke er nogen selvfølge.
 
The Internet Society er en ikke-kommerciel organisation, som blev grundlagt i 1992 for at føre an i forhold til internet-relaterede standarder, uddannelse og politikker.
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Aarhusiansk it-virksomhed køber dansk SAP-hus og skifter navn: Bliver Danmarks største SAP Business One-forhandler
Den aarhusianske SAP-forhandler Boyum IT køber det danske SAP-hus Acomi. Boyum IT skifter samtidig navn til BitPeople, der nu bliver Danmarks største forhandler af SAP's ERP-løsninger målrettet små og mellemstore virksomheder, lyder det.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.