Fælleskode er blevet mainstream

Diskussionen om for eller imod open source er forbi. Se hvorfor.

Open source-software i det offentlige 2010: Konferencen Open source-software i det offentlige 2010 blev i dag sparket i gang af Henrik Zangenberg, som er selvstændig it-strategisk konsulent, og som du kender som fast klummeskribent på Computerworld. Han skulle på sin egen charmerende og humoristiske måde varme publikum op.

Under overskriften "Open source, hvorfor og hvordan?" tog han dog også fat på den mere alvorlige del af festen:

"I gamle dage overvejede it-chefen, om han skulle købe eller få bygget programmer. Det opdagede softwarehusene naturligvis hurtigt, og solgte derfor den samme software til mange forskellige firmaer eller institutioner.

"Den tid er forbi. Nu handler det om genbrug. Fællesskabskode sparer både penge og øger innovationen," lød det fra podiet.

"Det har rigtig mange udviklere vidst i lang tid, men bevidstheden har efterhånden også spredt sig til erhvervslivets top," sagde Henrik Zangenberg.

T-shirts og slips
"Os med fingrene i mulden har længe bevæget os foran open source-bølgen. Nu begynder denne open source-viden at dukke op i ledelsesbøgerne, og så ved vi, at bølgen er på vej," sagde Henrik Zangenberg og konstaterede samtidig, at distribueret kode er blevet mainstream i firmaerne:

"Det blev startet af mænd i t-shirts og bliver nu diskuteret af mænd med slips."

Også de løstkoblede netværk kom i fokus.

"The power of the netwok army er trenden fra terrorceller til kodeudvikling," lød det fra Zangenberg.

"Det er ikke længere en diskussion om for eller i mod open source - kunstmalere stiller heller ikke op til en diskussion om for eller imod farven grøn - nu handler snakken om, hvor og hvordan open source skal spille en rolle.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.