Fælleskode er blevet mainstream

Diskussionen om for eller imod open source er forbi. Se hvorfor.

Open source-software i det offentlige 2010: Konferencen Open source-software i det offentlige 2010 blev i dag sparket i gang af Henrik Zangenberg, som er selvstændig it-strategisk konsulent, og som du kender som fast klummeskribent på Computerworld. Han skulle på sin egen charmerende og humoristiske måde varme publikum op.

Under overskriften "Open source, hvorfor og hvordan?" tog han dog også fat på den mere alvorlige del af festen:

"I gamle dage overvejede it-chefen, om han skulle købe eller få bygget programmer. Det opdagede softwarehusene naturligvis hurtigt, og solgte derfor den samme software til mange forskellige firmaer eller institutioner.

"Den tid er forbi. Nu handler det om genbrug. Fællesskabskode sparer både penge og øger innovationen," lød det fra podiet.

"Det har rigtig mange udviklere vidst i lang tid, men bevidstheden har efterhånden også spredt sig til erhvervslivets top," sagde Henrik Zangenberg.

T-shirts og slips
"Os med fingrene i mulden har længe bevæget os foran open source-bølgen. Nu begynder denne open source-viden at dukke op i ledelsesbøgerne, og så ved vi, at bølgen er på vej," sagde Henrik Zangenberg og konstaterede samtidig, at distribueret kode er blevet mainstream i firmaerne:

"Det blev startet af mænd i t-shirts og bliver nu diskuteret af mænd med slips."

Også de løstkoblede netværk kom i fokus.

"The power of the netwok army er trenden fra terrorceller til kodeudvikling," lød det fra Zangenberg.

"Det er ikke længere en diskussion om for eller i mod open source - kunstmalere stiller heller ikke op til en diskussion om for eller imod farven grøn - nu handler snakken om, hvor og hvordan open source skal spille en rolle.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.