Fælleskode er blevet mainstream

Diskussionen om for eller imod open source er forbi. Se hvorfor.

Open source-software i det offentlige 2010: Konferencen Open source-software i det offentlige 2010 blev i dag sparket i gang af Henrik Zangenberg, som er selvstændig it-strategisk konsulent, og som du kender som fast klummeskribent på Computerworld. Han skulle på sin egen charmerende og humoristiske måde varme publikum op.

Under overskriften "Open source, hvorfor og hvordan?" tog han dog også fat på den mere alvorlige del af festen:

"I gamle dage overvejede it-chefen, om han skulle købe eller få bygget programmer. Det opdagede softwarehusene naturligvis hurtigt, og solgte derfor den samme software til mange forskellige firmaer eller institutioner.

"Den tid er forbi. Nu handler det om genbrug. Fællesskabskode sparer både penge og øger innovationen," lød det fra podiet.

"Det har rigtig mange udviklere vidst i lang tid, men bevidstheden har efterhånden også spredt sig til erhvervslivets top," sagde Henrik Zangenberg.

T-shirts og slips
"Os med fingrene i mulden har længe bevæget os foran open source-bølgen. Nu begynder denne open source-viden at dukke op i ledelsesbøgerne, og så ved vi, at bølgen er på vej," sagde Henrik Zangenberg og konstaterede samtidig, at distribueret kode er blevet mainstream i firmaerne:

"Det blev startet af mænd i t-shirts og bliver nu diskuteret af mænd med slips."

Også de løstkoblede netværk kom i fokus.

"The power of the netwok army er trenden fra terrorceller til kodeudvikling," lød det fra Zangenberg.

"Det er ikke længere en diskussion om for eller i mod open source - kunstmalere stiller heller ikke op til en diskussion om for eller imod farven grøn - nu handler snakken om, hvor og hvordan open source skal spille en rolle.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Intelligent proces automatisering – et vigtigt værktøj til digitalisering

Med smart sammenkobling af de ‘dumme’ softwarerobotter, procestyrings-teknologi og avanceret machine learning, har du mulighed for at skabe selvlærende robotter, der er i stand til automatisk at forbedre sig. Teknologien hedder IPA - intelligent process automization. Kom og hør om anvendelsesmulighederne - og de fem teknologier, der ligger bag IPA.

28. maj 2019 | Læs mere


Microsoft Azure: Få det maksimale ud af din cloud-platform

Azure er en af de mest populære cloud-platforme, og Microsofts løsning rummer da også mange spændende muligheder og konkrete værktøjer, der kan hjælpe din virksomhed. Kom godt i gang med at udnytte Azure ved at deltage på dette formiddagsseminar.

06. juni 2019 | Læs mere


Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Her er din gratis guide til EDI!
EDI giver en hurtig, pålidelig og effektiv automatisk udveksling af forretningsdokumenter, og du slipper for de manuelle processer, som er forbundet med papirdokumenter. Det er især, hvis du er i detail og produktionsvirksomheder, samt grossister, at der er flere fordele ved at implementere EDI – uanset virksomhedens størrelse. Det gør at EDI i dag er den foretrukne metode til dokumentudveksling blandt større virksomheder, når de skal handle med deres leverandører. Derfor har du som leverandør en stor konkurrencefordel, hvis du understøtter EDI – det styrker samhandlen med eksisterende kunder, og gør jer mere attraktive overfor potentielle nye kunder. Dette whitepaper giver dig en introduktion til EDI, og hvordan det fungerer, samt vejledning til hvordan du kommer i gang og vælger den rette leverandør.