Artikel top billede

IT Factory-kurator efterlyser vigtigt referat

Få uger inden IT Factorys kollaps blev der holdt et afgørende bestyrelsesmøde, men referatet fra mødet blev aldrig skrevet.

Den 11. november 2008 klokken 10.00 i mødelokalet "The Cloud" på anden sal hos IT Factory blev der holdt et afgørende bestyrelsesmøde.
 
I hvert fald vil kurator Boris Frederiksen, der har stævnet både KPMG og den tidligere bestyrelse i IT Factory for tilsammen 950 millioner kroner, meget gerne have fingre i referatet derfra. 
 
Derfor beder Boris Frederiksen i sin stævning både Asger Jensby og Henning Børgesen om at fremsende bestyrelsesmødereferatet fra det omtalte møde.
 
Mødet blev holdt på et tidspunkt, hvor Skat var i hælene på folkene hos IT Factory, og hvor Stein Bagger tilsyneladende var presset økonomisk.

Samtidig måtte IT Factory svare på spørgsmål fra Computerworld og Dorte Toft under et længere interview den 29. oktober og i nogle opfølgende skriftlige svar den 7. november.
 
Til bestyrelsesmødet den 11. november var indkaldt flere af IT Factorys direktører.

Ifølge Stein Baggers kalender var i alt seks personer indkaldt til mødet.

Et lille udsnit af it-direktørens kalender indgår som bilag til stævningen, hvor i forvejen så godt som alle bestyrelsens mødereferater indgår.
 
Eksisterer ikke
Men i Henning Børgesens skrivelse til Østre Landsret forklarer han, at det pågældende mødereferat ikke eksisterer.
 
"Der foreligger ikke et mødereferat af bestyrelsesmødet den 11. november 2008, Henning Børgesen skulle have udarbejdet dette til godkendelse på det efterfølgende møde," står der i skrivelsen dateret til den 1. marts 2010.
 
Bestyrelsesmedlemmet fik tilsyneladende aldrig lavet referatet.
 
"Efter Stein Baggers forsvinden og det efterfølgende kaotiske forløb med afsløringen af bedrageriet, blev der aldrig udarbejdet et referat," står der i hans skrivelse.
 
I øvrigt fremgår det, at Henning Børgesen som bestyrelsesmedlem fik 100.000 kroner årligt honorar. Men i modsætning til Asger Jensby og Stein Bagger havde Henning Børgesen ikke ejerandel i IT Factory, fremhæver hans advokater i skrivelsen.
 
5 eller 6 til mødet?
I Stein Baggers kalender står, at 6 personer er indkaldt til det afgørende bestyrelsesmødet. Men udover Henning Børgesen, Asger Jensby og Stein Bagger - nævnes kun to personer i skrivelsen fra Henning Børgesen.
 
"Om mødet den 11. november 2008 kan det i øvrigt nævnes, at bestyrelsen havde anmodet Stein Bagger om at stille med selskabets vigtigste ledende medarbejdere, herunder Carsten Sjørup og Jeanette Lorenzen."
 
Men i sidste ende dukkede de tilsyneladende aldrig op til mødet:
 
"Ingen af disse deltog og Stein Bagger oplyste, at de var i udlandet. Det har efterfølgende vist sig, at de rent faktisk var til stede i huset den dag, hvilket illustrerer, hvor driftig Stein Bagger bar sig ad," står der i papirerne fra Børgesen-advokater til Østre Landsret.
 
Først efterfølgende blev Henning Børgesen angiveligt klar over, at direktionsmedlemmer skulle med til mødet.
 
"Henning Børgesen har ikke været bekendt med, at medlemmer af ledelsen i IT Factory A/S ønskede at deltage i bestyrelsesmøder. Det ville han naturligvis have hilst velkommen," står der i hans skrivelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
KMD lander mangeårig kæmpe-aftale til mere end kvart milliard kroner
KMD har netop genvundet udbuddet om Skattekontoen. Den nye aftale strækker sig over ni år og har en værdi på 234 millioner kroner. Få indblik i udbuddet her.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.