Artikel top billede

Foto: RTX Telecom

RTX lukker afdeling efter år med underskud

Der var ingen udsigt til overskud i RTX Network Systems, og derfor lukker RTX Telecom nu sin afdeling.

Det blev til røde tal i regnskabsåret 09/10 hos nordjyske RTX Telecom.
 
Årets resultat efter skat lander på et underskud på 15,1 millioner kroner, og det er alene afdelingen RTX Network Systems, der er skyld i de røde tal.
 
Derfor har ledelsen nu valgt at lukke afdelingen for at minimere risici i RTX-forretningen.
 
"Vi har valgt at lukke forretningsområdet, fordi der ikke er udsigt til, at det bliver et profitabelt forretningsområde," fortæller administrerende direktør Jesper Mailind fra RTX Telecom.
 
RTX Network Systems har leveret trådløse netværk til telefoni og bredbånd i primært Latinamerika, men omsætningen på dette forretningsområde har været faldende. I det seneste regnskabsår faldt omsætningen med 38,5 procent. Det hænger blandt andet sammen med økonomiske problemer hos nogle af kunderne, fremgår det af årsregnskabet. 

Svært at bryde igennem 
Teknologien, som RTX Network Systems har leveret, har været en kombination af Wifi og DECT (trådløs telefoni, red.), men den har ifølge Jesper Mailind haft det svært hos teleoperatørerne.
 
"Det er ikke den mest anvendte teknologi. Teleoperatørerne vælger de kendte teknologier, når de skal udbygge deres net, eller også venter de på LTE. Det er det, der har været problematikken," siger Jesper Mailind.
 
RTX Telecom har på baggrund af den manglende udsigt til et gennembrud for RTX Network Systems forsøgt at finde en køber til afdelingen. Men det er ikke lykkedes.

En del af de ansatte fra RTX Network Systems fortsætter i RTX-regi i RTX Products.

Læs også: RTX klar til at gøre op med røde regnskaber




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere