Artikel top billede

Foto: RTX Telecom

RTX klar til at gøre op med røde regnskaber

Der er udsigt til sunde resultater i RTX Telecom, som har kørt med underskud flere år i træk.

De sidste syv regnskabsår har den stået på røde tal i RTX Telecom. Og nu kom det ottende på stribe.
 
Den nordjyske televirksomhed, der udvikler trådløse produkter på vegne af andre selskaber, har på grund af de hårde år været igennem en større omvæltning.
 
RTX Telecom har de seneste år skåret i medarbejderstaben, og der er blevet skiftet ud på både direktør- og formandspost. Og senest har selskabet lukket et af selskabets tre forretningsområder, RTX Network Systems.

Men de to resterende forretningsområder har genereret et overskud på 13,9 millioner kroner i regnskabsåret 09/10, der løb til og med september.
 
"Vi har haft en pæn udvikling i den fortsættende forretning," siger administrerende direktør Jesper Mailind fra RTX Telecom.
 
Selskabet omsatte i 09/10 for 220,7 millioner kroner og endte på et resultat efter skat på minus 15,1 millioner kroner efter skat. Her er det resultatet for den lukkede afdeling, RTX Network Systems, der trækker tallene i rødt. 
 
Forventer fremgang
Mens RTX Network Systems lukker, oplevede divisionen RTX Products et stærkt år med en fremgang i salget på 36 procent til sammenlagt 151,6 millioner kroner.
 
"Det har været en superfin udvikling, og vi forventer, at den fortsætter, når vi kommer ind i anden halvdel af vores nuværende finansår (hvilket er andet kvartal, 2011, red.)," fortæller Jesper Mailind.
 
RTX Products er blandt andet underleverandør af trådløse ip-løsninger til store producenter af omstillingsanlæg, såkaldte PBX-systemer. Jesper Mailind forventer en fortsat fremgang hos RTX Products i det nye år, når selskabet kommer med en løsning rettet imod mindre og mellemstore virksomheder.
 
Væksten i RTX Products har blandt andet betydet, at RTX har ansat 22 flere i afdelingen. En del af dem kommer fra RTX Network Systems.
 
Det tredje og sidste ben i RTX, Technology, oplevede et fald i omsætningen på 6 procent. Dermed omsatte divisionen for 65,9 millioner kroner.
 
I det kommende regnskabsår forventer selskabet, at RTX Telecom omsætter for 230 til 240 millioner kroner og ender med et driftsresultat (EBIT) på otte til 12 millioner kroner.
 
RTX Telecom har i dag cirka 170 ansatte.

Læs også: RTX lukker afdeling efter år med underskud




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere