Artikel top billede

Dansk mobilproducent: Design før teknologi

Der er stress på, når en nystartet dansk mobilvirksomhed med Las Gavesen i spidsen, skal udvikle en telefon, der kan matche de vildeste på markedet.

Læs også:

Dansk it-nørd udfordrer de store mobilproducenter

Snart ser mobilmarkedet den første danske smartphone nogensinde.

Æren tilfalder Lumigon T1, og manden bag virksomheden, Lars Gravesen, har personligt været involveret i samtlige dele af udviklingsfasen bag Lumigons telefoner, som har taget udgangspunkt i designet.

Han fortæller, at skandinaviske designere har hjulpet med at udvikle koncepter, hvorefter man har fundet ud af, hvad der kunne lade sig gøre teknologisk.

Det har været en af de store udfordringer at få de to faktorer til at hænge bedst muligt sammen gennem en løbende tilpasning.

"Det giver nogle udfordringer, specielt teknologisk. Det er svært at få det ned i meget små typer devices, hvis man ikke ved, hvad det fylder, inden man starter. Det har klart været en udfordring," siger Lars Gravesen in processen.

De helt rigtigt dele

Den næste udfordring for Lumigon har været komponentsourcing.

"Du vil jo gerne have det bedste af det bedste. Hvis du vil have det, skal du bestille meget store mængder i Kina, men det har vi ikke haft mulighed for," fortæller Lars Gravesen.

Han har derfor brugt lang tid på at finde det helt rigtige materiel i Kina. Ligesom det har taget tid at lave aftaler med gode nøglekomponent-leverandører, der blandt andet står for processorer og skærme.

Men selv om Lars Gravesen har været primus motor gennem alle projektets faser, har han sørget for at omgive sig med kompetente folk.

"Nogle af de personer, som er med nu, er nøglepersoner, der har siddet og lavet telefoner for de store teleproducenter. Så vi har meget af den erfaring, der ligger hos de store selskaber. Det har gjort det noget nemmere," siger han.

Ingen showstopper

Lars Gravesen fortæller, at der kun har været mindre tilbageslag undervejs i processen i form af komponenter, som firmaet ikke kunne få.

"Det er ikke nogen showstopper, at man ikke kan få en skærm. Så må man finde et alternativ. Men det kan tage måneder, før man finder den rigtige leverandør," forklarer han.

Og særligt i mobilbranchen, hvor udviklingen nærmest sker dag for dag, er det helt essentielt, at man har styr på komponenterne.

"Kommer jeg ud med en smartphone, som er 10 år forældet rent teknologisk, har jeg ikke en chance for at sælge. Den er nødt til mindst at opfylde de krav, som telefonerne skal opfylde i dag," forklarer han.

Frem med charmekluden

De høje krav og et marked der er under konstant udvikling og bevågenhed, har været med til at gøre udviklingen til en presset affære.

For hvordan sikrer et lille, nystartet dansk firma, at telefonen ikke er forældet, inden den kommer på markedet, når udviklingsbudgettet er mikroskopisk i forhold til konkurrenterne?

"Der er ingen tvivl om, at når vi kommer på markedet, så har vi ikke den sidste nye model, men vi har nogle features, som de andre ikke har. Medmindre selvfølgelig, at de kommer med nogle modeller de næste tre-fire måneder, som kan det samme. Så skal vi helt klart frem med charmekluden," lyder det fra Lars Gravesen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?