W3C: Takt og tone inden for mobile apps, tak

World Wide Web Consortium (W3C) fremsætter nu anvisninger til at gøre webbaserede mobile applikationer mere brugervenlige og mindre krævende for netværket.

Computerworld News Service: I et forsøg på at gøre mobilapplikationerne lettere at bruge har World Wide Web Consortium (W3C) etableret et sæt retningslinjer, som udviklerne bør holde sig for øje i arbejdet med webstandard-baserede applikationer.

Det vejledende dokument råder programmørerne til at minimere netværkstrafikken, tage hensyn til brugernes behov, optimere svartiderne og sørge for at applikationerne forbliver fleksible. Der gives helt specifikke råd til, hvordan disse ting kan opnås med HTML5, CSS (Cascading Style Sheets), JavaScript og andre webstandarder.

W3C har sammen med dette vejledende dokument offentliggjort en række virtuelle kort i smartphone-størrelse, der er lette at printe ud, og som opsummerer anbefalingerne.

Anbefalingerne er redigeret af udviklere fra AT&T og Google og er blevet godkendt af W3C's arbejdsgruppe Mobile Web Best Practices, som består af deltagere fra blandt andre AT&T, Boeing, China Electronics Standardization Institute, Deutsche Telekom, France Telecom, Google, Hewlett-Packard, Nokia og Vodafone.

198 milliarder i omsætning
Mange af anbefalingerne bør gøre det lettere at bruge apps. Eksempelvis lyder nogle af anbefalingerne, at der bør være en let måde automatisk at ringe nummeret op, hver gang et telefonnummer indlejres i en app, login bør ske automatisk og apps bør have det samme udseende på tværs af mobile enheder og platforme.

Andre af anbefalingerne sigter efter at minimere anvendelsen af teleselskabets netværk. For eksempel råder dokumentet programmørerne til at bruge cookies med omtanke, at bruge komprimering hvor end det er muligt, at benytte en proces på server-siden til at fjerne blanktegn i HTML, CSS og andre instruktioner i ren tekst.

Også sikkerhed og privatliv fremhæves. Det anbefales, at apps undgår at behandle JSON (Javascript Object Notation), der ikke er tillid til. Brugerne bør desuden underrettes om, hvilke informationer på enheden der sendes ud på netværket.

Analysefirmaet IDC vurderer, at der i 2014 vil blive downloadet over 76,9 milliarder mobilapplikationer, hvilket er noget af en stigning fra de 10,9 milliarder, man forventer, vil blive downloadet i alt i år. Samlet set forventes mobilapplikations-branchen at generere en omsætning på omkring 198 milliarder kroner i 2014.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.