W3C: Takt og tone inden for mobile apps, tak

World Wide Web Consortium (W3C) fremsætter nu anvisninger til at gøre webbaserede mobile applikationer mere brugervenlige og mindre krævende for netværket.

Computerworld News Service: I et forsøg på at gøre mobilapplikationerne lettere at bruge har World Wide Web Consortium (W3C) etableret et sæt retningslinjer, som udviklerne bør holde sig for øje i arbejdet med webstandard-baserede applikationer.

Det vejledende dokument råder programmørerne til at minimere netværkstrafikken, tage hensyn til brugernes behov, optimere svartiderne og sørge for at applikationerne forbliver fleksible. Der gives helt specifikke råd til, hvordan disse ting kan opnås med HTML5, CSS (Cascading Style Sheets), JavaScript og andre webstandarder.

W3C har sammen med dette vejledende dokument offentliggjort en række virtuelle kort i smartphone-størrelse, der er lette at printe ud, og som opsummerer anbefalingerne.

Anbefalingerne er redigeret af udviklere fra AT&T og Google og er blevet godkendt af W3C's arbejdsgruppe Mobile Web Best Practices, som består af deltagere fra blandt andre AT&T, Boeing, China Electronics Standardization Institute, Deutsche Telekom, France Telecom, Google, Hewlett-Packard, Nokia og Vodafone.

198 milliarder i omsætning
Mange af anbefalingerne bør gøre det lettere at bruge apps. Eksempelvis lyder nogle af anbefalingerne, at der bør være en let måde automatisk at ringe nummeret op, hver gang et telefonnummer indlejres i en app, login bør ske automatisk og apps bør have det samme udseende på tværs af mobile enheder og platforme.

Andre af anbefalingerne sigter efter at minimere anvendelsen af teleselskabets netværk. For eksempel råder dokumentet programmørerne til at bruge cookies med omtanke, at bruge komprimering hvor end det er muligt, at benytte en proces på server-siden til at fjerne blanktegn i HTML, CSS og andre instruktioner i ren tekst.

Også sikkerhed og privatliv fremhæves. Det anbefales, at apps undgår at behandle JSON (Javascript Object Notation), der ikke er tillid til. Brugerne bør desuden underrettes om, hvilke informationer på enheden der sendes ud på netværket.

Analysefirmaet IDC vurderer, at der i 2014 vil blive downloadet over 76,9 milliarder mobilapplikationer, hvilket er noget af en stigning fra de 10,9 milliarder, man forventer, vil blive downloadet i alt i år. Samlet set forventes mobilapplikations-branchen at generere en omsætning på omkring 198 milliarder kroner i 2014.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Få en personlig demo af det moderne intranet anno 2019
At vælge den bedste, eller skal vi kalde det, den rette intranetplatform til din virksomhed eller organisation, er ikke nødvendigvis nogen let opgave. Sammenlignet med andre stykker software eller værktøjer til udførelse af specifikke behov, ja så er et intranet typisk en platform, der skal implementeres på tværs af hele virksomheden. Er et nyt intranet på virksomhedens tegnebræt for 2019 er dette din mulighed for at få en personlig demo af Colibo.