Artikel top billede

Mobilselskaberne opruster til kamp om app-udviklerne

Apple og Google er bedst til at fange app-udviklernes interesse, og det skal der gøres noget ved, mener konkurrenterne, som stiller talstærkt til Mobile World Congress.

Computerworld News Service: De fleste spillere på markedet for mobilapps halter efter Apples iOS og Googles Android. Mobile World Congress 2011 bliver en kamp om at tiltrække sig udviklernes interesse.

Både Nokia, Microsoft og teleoperatørernes Wholesale Applications Community deltager på udviklerkonferencen App Planet under Mobile World Congress i Barcelona i februar, oplyser GSM Association.

Listen over deltagende virksomheder inkluderer Research In Motion, Hewlett-Packard og Samsung, som ifølge konferencens program vil være der for at promovere sin Bada-platform.

En heldagssession fra Microsoft om Windows Phone 7 vil dække alle aspekter af udvikling heriblandt udvikling af applikationer og spil samt give råd om, hvordan man tjener penge på sin udvikling.

BlackBerry Developer Day vil give indsigt i RIM's kommende tablet-pc, PlayBook.

Nokia og Wholesale Applications Community arbejder stadig på deres dagsorden. Nokias dagsorden vil dog sandsynligvis dreje sig om udviklingsplatformen Qt, som virksomheden tidligere i år besluttede at fokusere på til både intern og ekstern udvikling.

Etableringen af Wholesale Applications Community blev offentliggjort ved Mobile World Congress 2010 med det mål at gøre det muligt for folk at bruge en enkelt platform til at udvikle og distribuere mobilapplikationer, der kan køre på forskellige telefoner og sælges af mange forskellige operatører.

Kamp om udviklerne

Det fælles tema for alle disse leverandører og deres platforme er, at de er bagefter Apples iOS og Googles Android i forhold til at fange udviklernes interesse, vurderer Nick Jones, der er vice president og såkaldt distinguished analyst hos Gartner.

Der er for mange styresystemer til smartphones og konkurrencen vil stige endnu mere i løbet af 2011, vurderer Jones. Det vil være afgørende at tiltrække udviklerne for at forblive relevant, fremhæver han.

Og for at tiltrække udviklerne er leverandørerne nødt til at kombinere løftet om at gøre udviklerne rige og berømte med tilgængeligheden af gode værktøjer, både egne og fra tredjeparter.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere