Artikel top billede

Mobilselskaberne opruster til kamp om app-udviklerne

Apple og Google er bedst til at fange app-udviklernes interesse, og det skal der gøres noget ved, mener konkurrenterne, som stiller talstærkt til Mobile World Congress.

Computerworld News Service: De fleste spillere på markedet for mobilapps halter efter Apples iOS og Googles Android. Mobile World Congress 2011 bliver en kamp om at tiltrække sig udviklernes interesse.

Både Nokia, Microsoft og teleoperatørernes Wholesale Applications Community deltager på udviklerkonferencen App Planet under Mobile World Congress i Barcelona i februar, oplyser GSM Association.

Listen over deltagende virksomheder inkluderer Research In Motion, Hewlett-Packard og Samsung, som ifølge konferencens program vil være der for at promovere sin Bada-platform.

En heldagssession fra Microsoft om Windows Phone 7 vil dække alle aspekter af udvikling heriblandt udvikling af applikationer og spil samt give råd om, hvordan man tjener penge på sin udvikling.

BlackBerry Developer Day vil give indsigt i RIM's kommende tablet-pc, PlayBook.

Nokia og Wholesale Applications Community arbejder stadig på deres dagsorden. Nokias dagsorden vil dog sandsynligvis dreje sig om udviklingsplatformen Qt, som virksomheden tidligere i år besluttede at fokusere på til både intern og ekstern udvikling.

Etableringen af Wholesale Applications Community blev offentliggjort ved Mobile World Congress 2010 med det mål at gøre det muligt for folk at bruge en enkelt platform til at udvikle og distribuere mobilapplikationer, der kan køre på forskellige telefoner og sælges af mange forskellige operatører.

Kamp om udviklerne

Det fælles tema for alle disse leverandører og deres platforme er, at de er bagefter Apples iOS og Googles Android i forhold til at fange udviklernes interesse, vurderer Nick Jones, der er vice president og såkaldt distinguished analyst hos Gartner.

Der er for mange styresystemer til smartphones og konkurrencen vil stige endnu mere i løbet af 2011, vurderer Jones. Det vil være afgørende at tiltrække udviklerne for at forblive relevant, fremhæver han.

Og for at tiltrække udviklerne er leverandørerne nødt til at kombinere løftet om at gøre udviklerne rige og berømte med tilgængeligheden af gode værktøjer, både egne og fra tredjeparter.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?