Artikel top billede

SAP's danske topchef, Jim Hagemann Snabe, og hans co-CEO Bill McDermott skifter ud i ledelsen.

SAP rydder op i den øverste ledelse

SAP har foretaget en større ledelsesrokade, der betyder at fire topmedarbejdere forlader virksomheden.

Computerworld News Service: Tre SAP vice presidents og en chef fra virksomhedens serviceforretning forlader nu SAP som en del af en større ledelsesrokade, lyder det fra virksomheden.
SAP har bekræftet, at Doug Merrot, der er executive vice president og general manager for salg hos virksomhedens business objects-division, forlader firmaet sammen med lederen af global field services, Bernd-Michael Rumpf.

Computerworld erfarer desuden, at executive vice president Bob Stutz, som er leder af afdelingen for mobile applikationer, også får sin afgang, ligesom Singh Mecker, der er senior vice president og leder af SAP's global sales partners.

SAP har endnu ikke bekræftet de to sidstnævnte.

En talsperson fra SAP insisterer på, at disse forandringer sker som en del af en årlig omorganisering inden jul, men personen antyder samtidig, at de har forbindelse med virksomhedens forretningsmål.

"Vi gennemfører tilpasninger i organisationen hvert eneste år for at sikre, at vi følger strategien og når vores mål," sagde han. "Det sker i midten af december hvert år."

Rokering og forfremmelse

Nyheden kommer i et år, hvor SAP har forfulgt en såkaldt 'four-element'-strategi, hvor kunderne bliver tilbudt en blanding af applikationer on-premise, on-demand og on-servcice, sammen med bedre mulighed for applikationsstyring. In-memory teknologier udgør en essentiel del af on-premise strategien.

I februar blev de to chefer Jim Hagemann Snabe og Bill McDermott kaldt til at erstatte Leo Apotheker, som i dag er leder af Hewlett Packard. Det blev han knap en måned efter, Mark Hurd blev gået som følge af beskyldninger om sexchikane.

Som del af de nye forandringer skal Rob Enselin, som er den nuværende president for SAP i Nordamerika, lede salg for SAP.

Sanjay Poonen, der er senior VP og general manager for Business Object, er desuden også blevet forfremmet, men hans nye titel er endnu ikke blevet bekræftet.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere