Artikel top billede

Mark Zuckerberg, stifter af Facebook, har grund til at smile.

Facebook forgyldes med millarder af investor

Den prominente amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har sammen med russiske Digital Sky Technologies smidt næsten tre milliarder kroner i det sociale netværk.

Mens finansverdenen går rundt og venter på en børsnotering af Facebook, har verdens største tidsrøver fået en massiv kapitalindsprøjtning på 2,85 milliarder kroner. Det skriver New York Times.

Goldman Sachs har smidt 2,56 milliarder kroner ind i selskabet, mens det russiske investeringsfirma Digital Sky Technologies, som allerede har investeret i Facebook, har smidt 285 millioner kroner mere i kassen.

Ifølge de folk, der er involveret i transaktionen, bliver Facebook med investeringen vurderet til en værdi på 50 billioner dollars, hvilket vil sige i omegnen af 285 milliarder danske kroner. 

Dermed bliver Facebook mere værd end selskaber som eBay og Yahoo, skriver den amerikanske avis.

Læs også: Facebook er nu 200 millarder kroner værd

Et skridt på vejen 

Med Goldman Sachs engagement i Facebook, står investeringsbanken stærkt i forhold til at tage Facebook på børsen. Det er dog uvist, hvornår det kommer til at ske.

New York Times skriver, at investeringen kan øge presset på Facebook om at blive børsnoteret, selvom Mark Zuckerberg indtil videre har afvist det.

Ifølge avisen beretter personer involveret i fundraising-indsatsen imidlertid, at Facebooks bestyrelse har indikeret intentioner om at overveje et offentligt udbud i 2012. 

Indtil videre kan Facebook dog bruge de friske pengesedler til at hapse endnu flere vigtige kernemedarbejdere, udvikle produkter og foretage opkøb.

Læs også: Dansk Google Maps-opfinder skifter til Facebook

Pengene kan også gå til købet af et nyt hovedkvarter, som ifølge det amerikanske nyhedssite, TechCrunch, højst sandsynligt bliver det gamle Sun Microsystems/Oracle-campus i Silicon Valley, små 10 kilometer fra Facebooks nuværende hovedkvarter i Palo Alto, Californien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.