Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Bagger fyrede ansat: CV'et lovede for meget

Bedrageridømte Stein Bagger fyrede en ansat hos IT Factory. Begrundelse: Medarbejderens CV lovede mere end hendes reelle kompetencer.

Serie-løgner, bedrager og CV-fusker.

Det kan den tidligere it-direktør Stein Bagger skrive på visitkortet, når han kommer ud af fængsel.

Og selvom Stein Bagger i sine velmagtsdage pralede af en ph.d., der viste sig at være pivfalsk, så var han tilsyneladende ikke bleg for at smide beskyldninger efter andres CV'er.

Således viser et bestyrelsesmødereferat fra IT Factory fra juni 2004, som Computerworld er i besiddelse af, at Stein Bagger over for bestyrelsen forklarede:

"XXXX (navnet på ansat, der er anonymiseret af Computerworld), new marketing coordinator has been terminated as CV promised more than actual skill set. Replacement activities initiated."

Punktet blev godkendt af IT Factorys øvrige bestyrelse med Asger Jensby i spidsen. En mand, der i øvrigt også har været lige lovlig hurtig med at føre meritter på sit CV.

Maersk-ansat: Vrøvl
Computerworld har talt med den kvindelige marketingskoordinator, der i dag arbejder hos et selskab under A.P. Møller-Mærsk-koncernen.

Hun afviser blankt Stein Baggers udlægning i bestyrelsesmødereferatet.

"Det passer simpelthen ikke," siger hun.

"Min udfordring i samarbejdet med Stein lå i det faktum, at jeg ikke kunne få nogle konkrete produktinformationer."

"Det umuliggjorde udarbejdelse af marketing-materiale og herunder selling points og træningsmateriale, som også lå under mit ansvarsområde. Derfor kunne jeg ikke udføre mine opgaver."

"Når jeg spurgte ind til produkterne, gik Stein i forsvarsmode og affærdigede mig," siger hun.

Hun husker ikke den eksakte ordlyd, da hun blev opsagt af Stein Bagger.

"Men kort fortalt så var hans udlægning, at jeg ikke leverede varen," siger hun.

"Det var jo i og for sig rigtigt, for jeg havde ikke det rette produkt-input at arbejde ud fra - var jeg ikke blevet opsagt, havde jeg selv sagt op, for der var noget meget uldent ved hele setuppet," siger hun.

Bagger hyrede skuespiller

Inden IT Factory kollapsede, var it-blogger Dorte Toft på sporet af Stein Baggers falske ph.d..

Således havde Stein Bagger hyret en skuespiller til et tre timer langt interview med Computerworld og Dorte Toft, hvor skuespilleren skulle bekræfte hans ph.d..

Det blev dog aldrig til et opkald, men Stein Bagger fremviste et diplom i en billedramme, der skulle bevise ægtheden af ph.d.'en.

Erik Ove, Stein Baggers presserådgiver, spurgte i øvrigt under det tre timer lange interview, om Computerworld og Dorte Toft troede, at diplomet var fabrikeret i kælderen.

Et lille år senere - under Stein Baggers tilståelsessag i Retten i Lyngby - skulle it-direktøren fortælle lidt om sin baggrund.

Til stor morskab for tilhørerne sagde han, at der havde været meget fokus på hans uddannelse.

I dag afsoner han en dom på syv års fængsel.

Også den tidligere bestyrelsesformand i IT Factory, Asger Jensby, var lidt for hurtig på CV-aftrækkeren, da han frejdigt pralede af en cand. merc.-grad. Den viste sig slet ikke at være kommet i hus.

Asger Jensby er for nylig blevet idømt 40 dages ubetinget fængsel for skatteunddragelse, men har aldrig været sigtet i IT Factory-sagen, hvor der blev leasing-svindlet for en milliard kroner.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere