Bagger fyrede ansat: CV'et lovede for meget

Bedrageridømte Stein Bagger fyrede en ansat hos IT Factory. Begrundelse: Medarbejderens CV lovede mere end hendes reelle kompetencer.

Serie-løgner, bedrager og CV-fusker.

Det kan den tidligere it-direktør Stein Bagger skrive på visitkortet, når han kommer ud af fængsel.

Og selvom Stein Bagger i sine velmagtsdage pralede af en ph.d., der viste sig at være pivfalsk, så var han tilsyneladende ikke bleg for at smide beskyldninger efter andres CV'er.

Således viser et bestyrelsesmødereferat fra IT Factory fra juni 2004, som Computerworld er i besiddelse af, at Stein Bagger over for bestyrelsen forklarede:

"XXXX (navnet på ansat, der er anonymiseret af Computerworld), new marketing coordinator has been terminated as CV promised more than actual skill set. Replacement activities initiated."

Punktet blev godkendt af IT Factorys øvrige bestyrelse med Asger Jensby i spidsen. En mand, der i øvrigt også har været lige lovlig hurtig med at føre meritter på sit CV.

Maersk-ansat: Vrøvl
Computerworld har talt med den kvindelige marketingskoordinator, der i dag arbejder hos et selskab under A.P. Møller-Mærsk-koncernen.

Hun afviser blankt Stein Baggers udlægning i bestyrelsesmødereferatet.

"Det passer simpelthen ikke," siger hun.

"Min udfordring i samarbejdet med Stein lå i det faktum, at jeg ikke kunne få nogle konkrete produktinformationer."

"Det umuliggjorde udarbejdelse af marketing-materiale og herunder selling points og træningsmateriale, som også lå under mit ansvarsområde. Derfor kunne jeg ikke udføre mine opgaver."

"Når jeg spurgte ind til produkterne, gik Stein i forsvarsmode og affærdigede mig," siger hun.

Hun husker ikke den eksakte ordlyd, da hun blev opsagt af Stein Bagger.

"Men kort fortalt så var hans udlægning, at jeg ikke leverede varen," siger hun.

"Det var jo i og for sig rigtigt, for jeg havde ikke det rette produkt-input at arbejde ud fra - var jeg ikke blevet opsagt, havde jeg selv sagt op, for der var noget meget uldent ved hele setuppet," siger hun.

Bagger hyrede skuespiller
Inden IT Factory kollapsede, var it-blogger Dorte Toft på sporet af Stein Baggers falske ph.d..

Således havde Stein Bagger hyret en skuespiller til et tre timer langt interview med Computerworld og Dorte Toft, hvor skuespilleren skulle bekræfte hans ph.d..

Det blev dog aldrig til et opkald, men Stein Bagger fremviste et diplom i en billedramme, der skulle bevise ægtheden af ph.d.'en.

Erik Ove, Stein Baggers presserådgiver, spurgte i øvrigt under det tre timer lange interview, om Computerworld og Dorte Toft troede, at diplomet var fabrikeret i kælderen.

Et lille år senere - under Stein Baggers tilståelsessag i Retten i Lyngby - skulle it-direktøren fortælle lidt om sin baggrund.

Til stor morskab for tilhørerne sagde han, at der havde været meget fokus på hans uddannelse.

I dag afsoner han en dom på syv års fængsel.

Også den tidligere bestyrelsesformand i IT Factory, Asger Jensby, var lidt for hurtig på CV-aftrækkeren, da han frejdigt pralede af en cand. merc.-grad. Den viste sig slet ikke at være kommet i hus.

Asger Jensby er for nylig blevet idømt 40 dages ubetinget fængsel for skatteunddragelse, men har aldrig været sigtet i IT Factory-sagen, hvor der blev leasing-svindlet for en milliard kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
For 20 år siden blev Netcompany stiftet som modsvar til de etablerede it-leverandører: Her er de tre principper bag Netcompanys milliardsucces
Interview Siden 1999, hvor Netcompany blev etableret, har det danske it-selskab haft tre principper for at drive en succesfuld it-virksomhed. "Vi mente i al beskedenhed, at det måtte kunne gøres bedre ved at modernisere måden at bygge it-systemer på," siger Netcompanys direktør André Rogaczewski, der her udlægger den succesformel, der stort set har været den samme i de seneste 20 år.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.