Firefox overhaler Internet Explorer i Europa

Browser-krigen spidser til, og nu har Firefox sat sig på førstepladsen i Europa. I Danmark beholder Microsoft førertrøjen.

Browser-krigen mellem Microsoft, der producerer Internet Explorer (IE), og Mozilla, der står bag Firefox, har taget en ny drejning.

Microsoft har næsten haft monopol på at indtage førstepladsen som den mest foretrukne browser, men det ser nu ud til at have ændret sig - i hvert fald i Europa.

Microsoft er nemlig blevet forvist fra førstepladsen af Firefox, hvis man ser på statcounter.coms statistik.

StatCounter har indsamlet browser-data fra mere end tre millioner websider med over 15 milliarder sidevisninger.

Det er Googles skyld
I december 2010 står Firefox til en markedsandel på 38,1 procent, mens Microsoft anvendes af 37,5 procent af europæerne.

Paradoksalt nok skyldes Firefox nyvundne position et helt andet firma. Det er nemlig Googles browser, Chrome, der har tiltrukket Internet Explorer-brugerne.

Firefox markedsandel har været nogenlunde stabil gennem hele 2010, men Google har bevæget sig fra fem til 15 procent, og den fremgang skyldes primært, at IE-brugerne er skiftet til Chrome.

På verdensplan er tendensen den samme. Chrome er på vej frem mens IE er på vej tilbage.

Microsoft har dog stadig langt den største andel globalt på næsten 47 procent. Firefox har 30 procent, mens Chrome har tilkæmpet sig gunsten fra 15 procent af brugerne.

Danmark er anderledes
Inden for grænserne af vores lille snedækkede land er situationen en helt anden.

Internet Explorer er, ifølge statcounter.com, danskernes foretrukne browser med en markedsandel på næsten 55 procent.

Firefox sidder på godt 20 procent og Google Chrome på 15 procent af det danske marked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Michael Zink har væltet sig i jobtilbud efter Salesforce-afsked: "Jeg blev selv overrasket over mængden af tilbud, jeg fik"
Interview: Efter Michael Zink forlod Salesforce, er han blevet bestormet med jobtilbud. Tilbudsregnen - som inkluderer tilbud verdens største it-virksomheder - har været så voldsom, at Michael Zink, nu udskyder sit kommende bogprojekt i fem år. I stedet dedikerer han de næste fem år til en fremadstormende tysk software-virksomhed. Læs her hvorfor.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.