Artikel top billede

Tag på højskole og studer computerspil

Måske begynder skaberne af det næste Hitman-spil karrieren med et ophold på Vallekilde Højskole, der tilbyder unge mulighed for at snuse til en fremtid som spiludviklere.

Hvordan udvikler man fremtidens blockbuster-spil? Hvorfor hitter spil som Grand Theft Auto og Ludo, og hvordan bliver man grafiker, komponist, designer eller instruktør i verdensklasse inden for spilbranchen?

Fremover kan første trin være Vallekilde Højskole, der nu som måske den første højskole i verden tilbyder en decideret spillinje.

"Spil er fremtidens formidlingsform for kreativitet og kommunikation. Og derfor er det naturligt, at det bliver en del af valgmulighederne på Vallekilde Højskole," udtaler højskolens forstander, Torben Smidt Hansen.

Godt tilbud til drengene

I Danmark har spilbranchen overhalet filmproducenterne i eksport og indtjening, og danske spiludviklere har erobret verden med spil som Hitman og senest Limbo.

"Vi håber på, at vi kan være med til at åbne en masse døre for vores elever, så de kan komme i gang med at deltage i udviklingen af den danske spilbranche. Og vi kan allerede se, at vi også tiltrækker en række unge, der ellers ikke havde overvejet et højskoleophold," lyder det fra forstanderen.

Højskoler, som traditionelt har flere piger end drenge som elever, forventer med den nye spillinje at rette op på det misforhold. Computerspil tiltrækker i modsætning til højskolerne markant flere drenge end piger.

Vallekilde Game Academy

Spillinjen er døbt Vallekilde Game Academy og ledes af Thomas Vigild. Han er spilredaktør på Politiken, ekstern lektor på IT-Universitetet og formand for Dansk Spilråd.

Herudover underviser også tidligere spilredaktør for DR, Bo Abrahamsen, på spillinjen. De to skal sammen med en række gæstelærere fra ind- og udland inspirere de unge til at udvikle deres egne spilkoncepter - og det gælder både spil uden strøm og på et bræt såvel som dem på computerskærmene.

Med i opholdet er også en studietur til London for at besøge et par internationale spilstudier.

Omdrejningspunktet er, at eleverne skal hele vejen rundt om alle facetter inden for spiludvikling, og de vil derfor lære at se spil som både kommunikations-, kunst- og underholdningsform. Før de kan udvikle fremtidens danske spil, skal de blandt andet forstå den grundlæggende spildynamik og psykologi i alt fra brætspil som Ludo og Bezzerwizzer til digitale spil som Grand Theft Auto, Limbo og Farmville.

Vallekilde Game Academy har holdstart 20. februar og varer i 15 uger frem til den 4. juni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere