Artikel top billede

Tag på højskole og studer computerspil

Måske begynder skaberne af det næste Hitman-spil karrieren med et ophold på Vallekilde Højskole, der tilbyder unge mulighed for at snuse til en fremtid som spiludviklere.

Hvordan udvikler man fremtidens blockbuster-spil? Hvorfor hitter spil som Grand Theft Auto og Ludo, og hvordan bliver man grafiker, komponist, designer eller instruktør i verdensklasse inden for spilbranchen?

Fremover kan første trin være Vallekilde Højskole, der nu som måske den første højskole i verden tilbyder en decideret spillinje.

"Spil er fremtidens formidlingsform for kreativitet og kommunikation. Og derfor er det naturligt, at det bliver en del af valgmulighederne på Vallekilde Højskole," udtaler højskolens forstander, Torben Smidt Hansen.

Godt tilbud til drengene

I Danmark har spilbranchen overhalet filmproducenterne i eksport og indtjening, og danske spiludviklere har erobret verden med spil som Hitman og senest Limbo.

"Vi håber på, at vi kan være med til at åbne en masse døre for vores elever, så de kan komme i gang med at deltage i udviklingen af den danske spilbranche. Og vi kan allerede se, at vi også tiltrækker en række unge, der ellers ikke havde overvejet et højskoleophold," lyder det fra forstanderen.

Højskoler, som traditionelt har flere piger end drenge som elever, forventer med den nye spillinje at rette op på det misforhold. Computerspil tiltrækker i modsætning til højskolerne markant flere drenge end piger.

Vallekilde Game Academy

Spillinjen er døbt Vallekilde Game Academy og ledes af Thomas Vigild. Han er spilredaktør på Politiken, ekstern lektor på IT-Universitetet og formand for Dansk Spilråd.

Herudover underviser også tidligere spilredaktør for DR, Bo Abrahamsen, på spillinjen. De to skal sammen med en række gæstelærere fra ind- og udland inspirere de unge til at udvikle deres egne spilkoncepter - og det gælder både spil uden strøm og på et bræt såvel som dem på computerskærmene.

Med i opholdet er også en studietur til London for at besøge et par internationale spilstudier.

Omdrejningspunktet er, at eleverne skal hele vejen rundt om alle facetter inden for spiludvikling, og de vil derfor lære at se spil som både kommunikations-, kunst- og underholdningsform. Før de kan udvikle fremtidens danske spil, skal de blandt andet forstå den grundlæggende spildynamik og psykologi i alt fra brætspil som Ludo og Bezzerwizzer til digitale spil som Grand Theft Auto, Limbo og Farmville.

Vallekilde Game Academy har holdstart 20. februar og varer i 15 uger frem til den 4. juni.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere