Artikel top billede

Steve Ballmer på scenen i Las Vegas, hvor han annoncerer Windows-understøttelse af ARM-chips. (Foto: Lou Dematteis)

Microsoft klar til at køre Windows på ARM-chips

Steve Ballmer afslørede i nat dansk tid, at den næste version af Windows vil kunne køre på ARM-chips. Det kan få stor betydning for udbredelsen af styresystemet på nye enheder.

Windows skal være her, der og alle vegne, hvis det står det Steve Ballmer og Microsoft.

Det gjorde topchefen klart i sin keynote på dette års CES i Las Vegas, der fandt sted i nat dansk tid (se den i videoen nederst).

"Den næste version af Windows vil undersøtte System-on-a-Chip-arkitekturer (SoC, red.) fra Intel, AMD og fra Arm," sagde Steve Ballmer, som dermed bekræftede de rygter om en ARM-version af Windows, der længe har floreret.

"Denne annoncering handler i virkeligheden om at åbne op for en ny type hardware og nye chip-partnere til Windows for at kunne bringe det bredest mulige udvalg til markedet," forklarede Steve Ballmer.

Sigter efter nye tablets

Konkret betyder det, at Windows 8 - eller hvad den kommende version kommer til at hedde - vil kunne køre på eksempelvis tablets, der anvender ARM-arkitektur.

"Windows har altid handlet om og vil fortsætte med at handle om bredden af software- og hardware-innovation. Vi er meget glade for det fulde hold af partnere til den næste version af Windows," sagde Steve Ballmer.

Han fortalte, at Nvidia, Qualcomm og Texas Instruments allerede arbejder på SoC-designs, der er baseret på ARM-arkitekturen, mens Intel og AMD fortsat vil udvikle x86-platformen.

"Windows-support for SoC er et vigtigt skridt for Microsoft og for industrien ... Windows har bredden og dybden - og fleksibiliteten - til at definere og levere den næste generation af enheder til kunderne via vores partneres innovation," lød det fra Steve Ballmer.

Selvom Microsoft ikke afslørede selve brugerinterfacet på den kommende version af Windows, viste selskabet i en demonstration, hvordan man i fremtiden vil kunne køre Windows på eksempelvis Qualcomms Snapdragon-processor, og at man allerede nu også er i stand til at køre eksempelvis Word på ARM-processorer i Microsofts test-labs.

"Uanset hvilken enhed, du bruger, vil Windows være der i fremtiden. Understøttelsen af SoC betyder, at Windows vil være alle vegne på alle slags enheder uden at gå på kompromis," lød budskabet fra Steve Ballmer.

Se keynoten her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere