Android smadrer Apple i annnonce-krigen

Mobilannoncerings-netværket Millennial Media har udgivet sine trafikdata for december, hvor Android nu sidder solidt på førstepladsen.

Computerworld News Service: Kort efter at have presset sig op på en delt førsteplads med Apples iOS sidder Android nu solidt plantet på toppen.

I Millennial Medias rapport om trafikken i december forklares det, at telefoner med Android i USA stod for 46 procent af trafikken på annoncerings-netværket, hvilket klart overgår Apples 32 procent.

I oktober stod Android og iOS lige, hvor de hver genererede 37 procent af trafikken.

Da Android spreder sig over mange forskellige smartphones er Apple stadig den førende hardwareproducent i netværket med næsten 21 procent af markedet, oplyser Millennial Media.

Samsung, som laver adskillige Android-telefoner sidder her på andenpladsen med 17 procent og HTC har tredjepladsen med 15 procent.

Research In Motion havde fem mobile enheder i top 30 med en sammenlagt andel på 11 procent i december, viser tallene fra Millennial Media. BlackBerry Curve var den anden mest populære smartphone-model i perioden med en andel på 6,5 procent.

Windows fylder kun en procent
Enheder med Windows som styresystem udgjorde kun en enkelt procent af al trafikken. Mobilproducenterne begyndte at sælge enheder med Windows Phone 7 i november.

Android er stadig det hurtigst voksende mobilstyresystem, hvilket betyder, at det sandsynligvis vil fastholde sin førerposition i et godt stykke tid.

Trafikken til Millennial Medias netværk fra Android-telefoner steg med 141 procent fra tredje til fjerde kvartal 2010, oplyser virksomheden. Trafikken fra RIM-telefoner steg i samme periode 60 procent.

Apples vækst var betydelig lavere med 12 procent fra tredje til fjerde kvartal 2010, hvilket dog hurtigt kan ændre sig, når iPhone bliver tilgængelig på Verizons netværk i februar.

Ifølge virksomheden selv tilbyder Millennial Media det største datasæt ud af alle uafhængige mobilannoncerings-netværk i USA. AdMob plejede at udgive lignende rapporter over den mobile trafik på sit netværk, hvilket dog fik en ende, kort efter Google opkøbte virksomheden.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.