Offentlig login-løsning ikke mulig i Firefox

Danske virksomheders digitale indgang til det offentlige Virk.dk fejler ved login med den gamle digitale signatur i Firefox. Virk.dk's hjælpeside henviser brugerne til Internet Explorer.

Da freelancejournalist Tania Andersen i går prøvede at logge på Virk.dk's login-løsning, fik hun en meddelse om, at certifikatet til digital signatur var forældet.

"Jeg prøvede at logge på i Firefox, men fik at vide, at certifikatet var udløbet. Da jeg prøvede i Internet Explorer var der ikke noget problem," forklarer hun om hjemmesiden, der fungerer som virksomheders adgang til det offentlige.

Da Computerworld her til morgen prøvede Virk.dk's login-løsning opstod samme fejl.

Det betyder, at brugerne er nødt til at lukke fejlvinduet og enten bruge den gamle digital signatur i Internet Explorer eller NemID, hvis de sværger til Firefox.

Computerworld har ikke testet, om login virker i Chrome eller andre browsere.

Firefox nedprioriteret
Samtidig påpeger Tania Andersen, at det indirekte fremgår af Virk.dk's hjemmeside, at Firefox ikke har højeste prioritet.

Under punktet VirkLogin hjælp står følgende for brugere af Windows.

"Du skal bruge Internet Explorer 7.0 eller senere version. Bemærk Internet Explorer 9.0 supporteres ikke, da denne er i beta."

Firefox og andre browsere er dermed slet ikke nævnt som en mulighed for Windows-brugere, der vil benytte sig af den offentlige login-løsning.

Computerworld følger op med Virk.dk's forklaring.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.