Artikel top billede

Jesper Brøckner var frem til onsdag øverste mand i Telia siden 2002. Foto: Torben Klint.

Fyret Telia-topchef: Jeg havde ikke set det komme

Det kom som en overraskelse for Jesper Brøckner, da han tirsdag blev afskediget som topchef for Telia efter ni år.

Den længst siddende topchef blandt de fire danske netværksoperatører på mobilmarkedet, Jesper Brøckner, forlod onsdag sin stilling som administrerende direktør for Telia.
 
Den øverste mand for TeliaSoneras mobildivision, Håkan Dahlström, ønskede en ny mand på posten som topchef i Danmark.
 
En besked, som Jesper Brøckner fik tirsdag på et møde i Stockholm.
 
"Jeg havde ikke fornemmet, at det ville komme," siger Jesper Brøckner til Computerworld.
 
Håkan Dahlström udtalte i en pressemeddelelse fra Telia, at der var "brug for en forandring i ledelsen" for at videreudvikle Telia i Danmark. 
 
Hård konkurrence presser
Selv har Jesper Brøckner svært ved at pege på noget konkret som årsagen til, at han måtte forlade posten, som Call Me-direktør Søren Abildgaard nu overtager.
 
Men Jesper Brøckner peger på, at det måske er indtjeningsgraden, som ledelsen i TeliaSonera ønsker højere end på nuværende tidspunkt.
 
"Det giver et ryk i markedet, når der er spillere som Onfone og andre, der markedsfører for mere end det, som de får ind fra kunderne hver måned," siger Jesper Brøckner og tilføjer:
 
"Det gør måske, at nogle store operatører begynder at overveje, hvad de egentlig kan tjene i sådan et marked. Her mener ledelsen så, at man kan tjene mere, hvis der kommer en ind og ser på det med nye øjne."

Han fortæller videre, at Søren Abildgaard med sin Call Me-baggrund har en god profil i forhold til at kæmpe i et pris-intensivt marked.
 
Ifølge de seneste tal fra IT- og Telestyrelsen havde Telia i første halvår 2010 en markedsandel på 17,4 procent af mobilmarkedet.
 
Jesper Brøckner overtog posten som administrerende direktør for Telia i 2002. Dengang havde Telia en markedsandel på 10 procent. Efterfølgende købte selskabet Orange og Debitel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.