Artikel top billede

LibreOffice: Sådan vil vi slå Oracles OpenOffice

Folkene bag den nye kontorpakke LibreOffice har en målsætning om, at de skal overhale it-giganten Oracle i løbet af et år. Se hvordan det skal ske.

I slutningen af september 2010 brød en hel stribe OpenOffice-folk med Oracle på grund af uenigheder omkring udviklingen af open source-kontorpakken.

Udbryderne benyttede i den forbindelse koden fra OpenOffice til at skabe en ny kontorpakke med navnet LibreOffice, der nu er kommet i en endelig version 3.3.

I løbet af de første beta-versioner har både udviklere og brugere vist stor interesse for libreOffice, og forventningerne til version 3.3 er da også store.

"I Danmark vil vi være større end Oracles OpenOffice i løbet af et år," fortæller Leif Lodahl, der er projektets talsmand.

Flere udgivelser og bedre produkt

Det postulat begrunder han med en række argumenter.

"Efter bruddet med Oracle har vi fået tilført mange nye udviklere, hvilket betyder, at vi kan øge udgivelsesfrekvensen. Der vil komme rettelser hver måned og en egentlig opdatering hver tredje måned," siger han.

LibreOffice-folket har blandt andet i version 3.3 tilføjet en funktion til hurtigt at oprette sidenummerering. Det har tidligere været meget besværligt.

"På bare fire måneder er det lykkedes at etablere et nyt fællesskab samt udvikle og klargøre den første version af LibreOffice. Det har kun været muligt med hjælp fra hundredvis af programmører, som har hjulpet til undervejs," fortæller Leif Lodahl til Computerworld.

Mandskab giver power

Det er netop på grund af den øgede tilstrømning af nye kræfter, at LibreOffice kan løbe OpenOffice over ende, mener Leif Lodahl.

Oracle har ikke længere en platform af oversættere, grafikere, tekstforfattere og udviklere. Folkene er forsvundet til LibreOffice.

"Efter bruddet tror jeg ikke, at Oracle vil fortsætte med at oversætte kontorpakken til dansk, hvilket giver os en kæmpe fordel. Oracle ser også ud til at ville satse på Cloud Office, fordi der er bedre økonomi i det projekt," vurderer Leif Lodahl og tilføjer, at Oracles største interesse i OpenOffice har været dokumentformatet ODF (Open Document Format).

Prøv det

LibreOffice-manden forventer, at konverteringen i virksomheder og offentlige institutioner fra OpenOffice til LibreOffice, vil ske glidende hen over sommeren.

"Jeg vil ikke anbefale, at man skifter til version 3.3 lige nu, men hent den, afprøv den og se på mulighederne. De nye projekter, der knytter sig til en åben kontorpakke, handler alle om LibreOffice, og det øvrige skifte vil ske glidende i løbet af det kommende år, hvor vi vil overhale Oracle."

Microsoft er klart dominerende på markedet med deres Office-pakke, men OpenOffice har ifølge Leif Lodahl en markedsandel på godt 10 procent af det danske marked. Den forventer han er konverteret til LibreOffice inden 2012.

Man kan læse mere om LibreOffice på organisationens webside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?