Artikel top billede

Foto: Lars Sundström. (Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

TDC udskyder lancering af 4G-nettet

TDC's 4G-netværk er klar til brug i landets fire største byer, men TDC skyder lanceringen. Læs her hvorfor.

Det skulle have været klar i januar. TDC's nye 4G-mobilnet.
 
Et netværk, der hæver hastigheden på mobilt bredbånd betydeligt.
 
Men TDC åbnede ikke sit mobilnet for kunderne i januar, og det kan have lange udsigter, inden det bliver klar til forbrugerne.

Ifølge topchef Henrik Poulsen er årsagen kvaliteten af de såkaldte dongles, der via USB-stikket i computeren skal sende og modtage signaler fra mobilnettet.
 
Dårlig kvalitet
TDC har fået leveret 100 dongles, men der var problemer, når donglen skulle skifte til et af de ældre mobilnetværk i områder uden 4G-dækning.
 
"Vi kunne godt have lanceret på baggrund af de dongles, vi har fået, men vi valgte at lade være på grund af kvaliteten. Brugeroplevelsen er ikke god nok, fordi de ikke klarer overgangen fra 4G- til 2G- eller 3G-nettene tilstrækkelig godt. Forbindelsen bliver simpelthen tabt," forklarer Henrik Poulsen og uddyber:
 
"Vi kunne godt tænke os en mere gnidningsfri brugeroplevelse, inden vi går ud med det store artilleri."
 
Telia og TDC kæmpede sidst i 2010 om at komme først med 4G, og her blev det Telia, der trak det længste strå. Det skete, da selskabet 9. december lancerede sit 4G-mobilnet i landets fire største byer.
 
Åbner nettet i år
TDC vil derfor vente med en lancering, indtil kvaliteten lever op til TDC's krav.
 
"Vi kunne godt have lavet en lancering, men det ville have været en skinmanøvre at gøre det, og det lader vi være med," siger Henrik Poulsen.
 
Det er af frygt for mange kundeklager?
 
"Ja, også det, men jeg synes heller ikke, at man kan være bekendt at gå ud med et produkt, som man ikke selv synes er deroppe, hvor det burde være."
 
Betyder det så, at Telia har lanceret et produkt, der ikke er, som det burde være?
 
"Det tør jeg ikke sige. Jeg har ikke prøvet det."
 
Henrik Poulsen ønsker ikke at sætte dato på, hvornår teleselskabet er klar med sit nye 4G-net. Derfor kommer han med et meget elastisk bud på, hvornår TDC lancerer sit nye mobilnet.
 
"Vi forventer at lancere det senere i år," spår Henrik Poulsen.
 
Udover TDC og Telia har også 3 og Telenor sikret sig frekvensbånd, der er velegnede til at lancere 4G baseret på LTE-teknologien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere