Artikel top billede

Stephen Elop (tv.) fra Nokia kan meget vel fortælle mere om Nokias fremtid, når han onsdag holder tale ved mobilkongressen i Barcelona. Her vil Steve Ballmer (th.) også holde tale. (Foto: Nokia)

De store mobil-spørgsmål bliver nu besvaret

Vil HTC fortsat køre med Windows, og hvad vil Nokia nu gøre med Symbian? Det kan alt sammen blive afsløret ved denne uges mobilkongres i Barcelona.

Netop nu går det løs i Barcelona.

Klokken 9.00 mandag morgen åbner Mobile World Congress portene for tusindvis af gæster fra hele verden.

Toppen af den internationale telebranche er frem til torsdag samlet i Barcelona til verdens største mobilkongres, Mobile World Congress.

Og listen af oplægsholdere - såkaldte keynotes - tæller en stjerneparade inden for it- og telebranchen, blandt andre Steve Ballmer fra Microsoft, Peter Chou fra HTC, Hans Vestberg fra Ericsson, Paul Otellini fra Intel, Eric Schmidt fra Google og Stephen Elop fra Nokia
 
Teleanalytiker John Strand fra Strand Consult vil være til stede under kongressen, og han ser HTC's Peter Chou og Googles Eric Schmidt som to af de mest interessante oplægsholdere. 
 
HTC afgør Microsofts skæbne
Taiwanske HTC buldrede frem i 2010 med smartphones baseret på Googles operativsystem Android, men selskabet lancerede også mobiler baseret på det nye Microsofts Windows Phone 7. Et styresystem, som endnu ikke har fået rigtig fat.
 
HTC har historiske bånd til Microsoft og var den første producent, der lancerede en smartphone med en Microsoft-platform. Det skete i 2002. 

"Ud over at HTC har været dygtig, så har Microsoft været med til at sikre, at HTC i dag er, hvor det er," siger John Strand.
 
Analytikeren mener, at HTC har en position, hvor selskabet har stor betydning for de to operativsystemer.
 
"Windows Mobiles historiske succes er primært baseret på HTC, og en stor del af Androids succes er baseret på to leverandører: Samsung og HTC," fortæller John Strand.
 
Det er på den baggrund, at John Strand ser frem til Peter Chous tale.
 
"Peter Chou skal balancere på en knivsæg mellem Android på den ene side og Windows på den anden, og det interessante er, hvordan han vil adressere det. Google og Microsoft vil helt sikkert sidde på forreste række, når han taler," siger teleanalytikeren.
 
John Strand spøger derfor med, at det ikke ville overraske ham, hvis Steve Ballmer og Eric Schmidt har Peter Chou med i deres aftenbøn. 
 
Strand glæder sig til Google-boss
Googles Eric Schmidt var også til Mobile World Congress sidste år, og John Strand ser frem til et gensyn med manden.
 
"Han kommer tilbage, efter at jeg sidste år fik stillet nogle spørgsmål, der gik jorden rundt," siger John Strand.
 
Teleanalytikeren spurgte sidste år Eric Schmidt, hvilket syn han havde på infrastruktur, og om han ønskede, at teleselskaberne bare skulle være såkaldte "dumb pipes" - stumme rør, hvor al data går igennem uden indflydelse fra netværksoperatøren.
 
"Det interessante ved Eric Schmidt er, at han gerne vil til Barcelona for at vise, at han er operatørernes bedste ven. Han stiller sig ikke op og siger, at Google vil lave alle operatørerne om til dumb pipes," siger John Strand.
 
Alle Googles tjenester ligger på nettet, og selskabet er derfor afhængig af, at der er fri adgang til alt. 
 
Nokia-topchefen på plads
Desuden ser John Strand frem til at høre Stephen Elop fra Nokia. Chefen for det finske selskab skal følge op på analytiker-mødet, som fandt sted i fredags.

Ved den lejlighed fortalte Stephen Elop, at Nokia etablerer et samarbejde med Microsoft, hvor Windows Phone 7 bliver den foretrukne smartphone-platform hos den finske mobilproducent.

Interviewet med John Strand er gennemført, inden Nokia og Microsoft løftede sløret for deres samarbejde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital