Artikel top billede

(Foto: PCWorld)

HTC stormer frem med Android-mobiler

HTC's satsning på Android kastede guld af sig i 2010, men selskabet kommer under pres i 2011.

25 millioner mobiltelefoner med et HTC-logo fandt i 2010 vej til forbrugerne.
 
Det skriver Financial Times.
 
Den taiwanske mobilproducent har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2010, og såvel top- som bundlinje voksede dramatisk.
 
Antallet af solgte mobiltelefoner steg med 127 procent til 25 millioner solgte enheder.

Eksplosionen i salget afspejler selskabets gennembrud, lyder det fra topchef Peter Chou.
 
"Vi gik fra at være et lille selskab til et selskab med skala, og processen gik langt hurtigere, end vi havde forventet," siger topchefen til Financial Times.
 
Selskabet lancerede i 2010 Android-baserede modeller som Desire, Desire HD, Desire Z og Wildfire.
 
Samsung presser på
HTC formåede i 2010 at øge omsætningen med 90 procent til 52 milliarder kroner, mens bundlinjen blev forøget med 75 procent til 7,5 milliarder kroner.
 
Peter Chou forventer ifølge Financial Times, at HTC også i 2011 får to-cifret vækst, men ifølge analytiker Jasmine Lu fra Morgen Stanley er presset på HTC stigende.
 
Eksempelvis formåede Samsung i 2010's sidste seks måneder at erobre pladsen som den mobilproducent, der sælger flest smartphones med Android-platformen.
 
Samtidig har Google valgt Samsung til at levere den nye Google-mobil, Nexus S. Det var tidligere HTC, der leverede Googles smartphone. Det skete, da HTC og Google i januar 2010 lancerede Nexus One.

Kamp om Android

Samsung og HTC er dog langt fra ene om at satse på Android.

Konkurrenter som Motorola, LG og Sony Ericsson satser ligeledes på Android-platformen.

Sony Ericsson formåede i 2010 igen at få plus på bundlinjen, efter at selskabet satsede stort på Android med sin Xperia-serie. Men det kan på sigt give bagslag for producenten, vurderede aktieanalytiker Robert Jakobsen fra Jyske Bank over for Computerworld i sidste uge.

"Der er stigende konkurrence i Android-markedet, og det er ikke længere et marked, hvor en producent bare kan lancere en telefon og tage 3.000 til 4.000 kroner for den. Der er kommet en del billige Android-telefoner," lød det fra Robert Jakobsen.

Læs også: Sony Ericssons Android-strategi kan give bagslag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere