Foto: Torben Klint

Dankortets internet-bror ligger i respirator

Brugen af eDankortet, som er udviklet til internet-handel, går voldsomt tilbage. Nets overvejer, hvordan de redder patienten.

Fra 2006 til 2010 er brugen af eDankortet faldet med 44 procent til i alt 55.763 årlige transaktioner.

"Ja, brugen af eDankortet er meget beskeden, og det kalder på nogle overvejelser om, hvad vi skal gøre fremadrettet," siger Søren Winge, der er informationschef hos Nets (tidligere PBS).

I modsætning til sin storebror, Dankortet, er eDankortet skruet sammen, så brugen giver en langt større sikkerhed omkring handel på internettet. Man skal eksempelvis logge ind med sin NemID-kode for at kunne gennemføre en handel i en webbutik.

"Paradoksalt nok efterspørger netforretningerne mere sikkerhed nu, da misbruget er stigende, men alligevel er det kun få af webbutikkerne, der har taget eDankortet til sig. De to modsatrettede tendenser giver ikke mening," siger Søren Winge.
 
Stigende netsvindel
Procentuelt fylder svindel med Dankort i netbutikkerne meget lidt i forhold til omsætningen, mens stigningstakten er stor. Sidste år blev der svindlet for 6,7 millioner kroner ud af en omsætning på 14 milliarder, men fra 2009 til 2010 var der tale om en stigning i svindlen med Dankort på nettet på 32 procent til i alt 12,5 millioner kroner.

Omsætningen med Dankort på internettet steg i samme tidsrum med 30 procent til 27,3 milliarder kroner. Svindlen stammer typisk fra kortoplysninger, som svindlere har hacket sig til, købt på nettet af andre hackere eller lignende.
 
For tiden overvejer Nets sammen med banksektoren, hvilken vej de vil gå - eventuelt i fællesskab med netforretningerne, som føler sig magtesløse overfor kortsvindlen.

"Vi står ved en korsvej. Går vi den ene vej, bliver det for at skabe fornyet liv i eDankortet. Går vi den anden vej, bliver det døden for eDankortet," siger Søren Winge.

I udlandet er det mange steder almindeligt at kræve en ekstra pinkode af kunderne, før en handel gennemføres, men den metode er også meget lidt udbredt herhjemme. For MasterCard og EuroCard hedder den ekstra pinkode SecureCode.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Efter åbning i Sverige står Danmark for tur: "Amazon kommer til Danmark, når de har en formiddag til overs”
Interview: Amazon er rykket ind i Sverige, og det er blot spørgsmål om tid før, at selskabet frigiver sit mest effektive våben på det svenske marked, vurderer Niels Ralund, direktør i FDIH. Han vurderer samtidig, at et dansk indtog også er rykket nærmere.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.