Artikel top billede

Nokia går i tæt partnerskab med Microsoft

Nokia skubber Windows Phone 7 ind som selskabets primære styresystem.

Læs også: Nokia splittes op - styresystem bliver open source.

Verdens største mobilselskab, Nokia, skubber sit eget mobilestyresystem, Symbian, ud på et sidespor.

Ind kommer i stedet Microsofts Windows Phone 7, som fremover vil blive styresystemet på langt de fleste smartphones fra Nokia.

Sådan lyder meldingen fra den finske gigant, der længe har haft problemer på smartphone-markedet, som er yderst vigtigt for selskabets fremtidsplaner.

Der har i et stykke tid været spekulationer om et muligt partnerskab mellem de to selskaber, der da også på mange måder er et perfekt match. Det kan du læse mere om her.

"Nokia og Microsoft vil forene styrkerne og levere et økosystem, der ikke har nogen mage, når det gælder global udbredelse og skala," lyder det i en meddelelse fra de to selskaber.

"Nokia befinder sig på et kritisk sted, hvor det er påkrævet med markante forandringer," lyder det fra Stephen Elop.

Symbian lever videre

Trods udmeldingen vil Symbian fortsat leve videre - dog som sekundært styresystem, som nu bliver en franchise platform, som andre producenter kan købe.

Det sker med henblik på at hente den investering, som Nokia har lagt i udviklingen, hjem og 'høste yderligere værdi,' som det hedder.

Samtidig vil Nokia satse på Microsofts søgemaskine Bing til søge-funktionaliteter på tværs af selskabets apparater, mens Nokia Maps til gengæld bliver indarbejdet som en central del af Microsofts kort-tjenester.

Nokias app-butik, Ovi Store, bliver samtidig integreret i Microsoft Marketplace.

Nokias nye topchef, Stephen Elop, kom fra en topstilling i Microsoft, da han i september tiltrådte stillingen som koncernchef i Nokia. Opgaven var dybest set: Frels Nokia.

For få dage siden udsendte han et memo, der varslede markante ændringer i den finske supertanker. Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Din næste Nokia-mobil kan blive låst til Microsoft.

Nokia-chef: Vi står på afgrundens rand.
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere