Artikel top billede

Nokia går i tæt partnerskab med Microsoft

Nokia skubber Windows Phone 7 ind som selskabets primære styresystem.

Læs også: Nokia splittes op - styresystem bliver open source.

Verdens største mobilselskab, Nokia, skubber sit eget mobilestyresystem, Symbian, ud på et sidespor.

Ind kommer i stedet Microsofts Windows Phone 7, som fremover vil blive styresystemet på langt de fleste smartphones fra Nokia.

Sådan lyder meldingen fra den finske gigant, der længe har haft problemer på smartphone-markedet, som er yderst vigtigt for selskabets fremtidsplaner.

Der har i et stykke tid været spekulationer om et muligt partnerskab mellem de to selskaber, der da også på mange måder er et perfekt match. Det kan du læse mere om her.

"Nokia og Microsoft vil forene styrkerne og levere et økosystem, der ikke har nogen mage, når det gælder global udbredelse og skala," lyder det i en meddelelse fra de to selskaber.

"Nokia befinder sig på et kritisk sted, hvor det er påkrævet med markante forandringer," lyder det fra Stephen Elop.

Symbian lever videre

Trods udmeldingen vil Symbian fortsat leve videre - dog som sekundært styresystem, som nu bliver en franchise platform, som andre producenter kan købe.

Det sker med henblik på at hente den investering, som Nokia har lagt i udviklingen, hjem og 'høste yderligere værdi,' som det hedder.

Samtidig vil Nokia satse på Microsofts søgemaskine Bing til søge-funktionaliteter på tværs af selskabets apparater, mens Nokia Maps til gengæld bliver indarbejdet som en central del af Microsofts kort-tjenester.

Nokias app-butik, Ovi Store, bliver samtidig integreret i Microsoft Marketplace.

Nokias nye topchef, Stephen Elop, kom fra en topstilling i Microsoft, da han i september tiltrådte stillingen som koncernchef i Nokia. Opgaven var dybest set: Frels Nokia.

For få dage siden udsendte han et memo, der varslede markante ændringer i den finske supertanker. Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Din næste Nokia-mobil kan blive låst til Microsoft.

Nokia-chef: Vi står på afgrundens rand.
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem års ejerskab: Sentia Danmark skiller sig af med datacenter for at fokusere på cloud
Sentia Danmark sælger sit datacenter i Glostrup til hollandske Penta Infra. Salget, der er et led i Sentias strategi om at fokusere på cloud-tjenester, indleder samtidig et nyt partnerskab mellem de to selskaber.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.