Artikel top billede

Du kan se frem til en ekstra-regning for ip-telefoni

TeliaSonera overvejer at tage et ekstra beløb for at give kunderne adgang til ip-telefoni via mobilt bredbånd.

Læs alt om Mobile World Congress i Barcelona.

Belaster nettet

Teleselskaberne ønsker ikke at give kunderne frit slag med data på mobilnettene, fordi mobilt bredbånd er en delt teknologi. Det vil sige, at hvis en bruger henter meget data ned fra en mast, så giver det en dårligere hastighed for den anden bruger, der er koblet på den samme mast.
 
Det er et problem, som teleselskaberne kan imødegå ved enten at udvide kapaciteten i mobilnettet eller alternativt sætte begrænsninger i nettet. Indtil videre er den rette model ikke fundet, vurderer Håkan Dahlström.
 
"I begyndelsen var det pris per megabyte, som kunderne betalte for, men det var umuligt at forstå for kunderne. Vi kom så over til en form for flatrate, og det er der, hvor operatørerne kæmper for at erobre markedsandele. Fokus på markedsandele er det eneste fokus for nogle, og det er ikke bæredygtigt," siger han.
 
Modellen, som han betegner som flatrate, har et højt dataloft, og brugerne kan inden for den grænse ellers suge løs af data. Det stiller store krav til fortsatte investeringer i mobilnettet for at kunne følge med, når der kommer stadig flere brugere i nettet. 
 
Kontroversielt produkt
Den nye prismodel, som Håkan Dahlström overvejer, kalder han for "value based pricing." Kunden får en datapakke som grundprodukt, men derudover skal kunden betale for tillægsydelser såsom spil, musik og ip-telefoni.
 
Især sidstnævnte ­- ip-telefoni - har historisk set været et kontroversielt emne i telebranchen. Teleselskaberne går glip af minuttakster, når kunderne ringer via en ip-telefoni-tjeneste som Skype.
 
"Vi vil ikke blokere VoIP (ip-telefoni, red.), men vi vil ikke gøre det gratis. Kunderne skal betale for det, for det er en god tjeneste, som de får," forklarer Håkan Dahlström.
 
Han foreslår, at data overført via ip-telefoni, spil eller en musik-tjeneste bliver frit, når kunden har købt et af disse tillæg til sit mobilt bredbånd-abonnement.

Læs alt om Mobile World Congress i Barcelona.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?