Artikel top billede

TeliaSoneras øverste mobilchef, Håkan Dahlström, fyrede i januar den danske landechef Jesper Brøckner. Foto: Povl D. Rasmussen

Svensk boss: Derfor fyrede jeg dansk Telia-topchef

Telia fyrede for nylig sin danske landechef. Læs her, hvorfor hans svenske overordnede traf beslutningen.

Læs også:

Telia fyrer topchefen i Danmark

Fyret Telia-topchef: Jeg havde ikke set det komme

Forkert udvikling for Telia

Jesper Brøckner overtog et Telia i Danmark, som kørte med store underskud, mens selskabet i dag kører med en positiv drift på omkring en milliard kroner.
 
"Vi har set gode resultater, og på det seneste har vi især på erhvervsområdet set fremgang, hvor specielt kombinationen af mobil og fastnet har styrket os på erhvervsmarkedet. Det er vi glade for," fortæller Håkan Dahlström og tilføjer:
 
"Vi er også glade for at se, at vi har gjort det godt på privatsiden med Call Me, men jeg er ikke så glad for, hvordan det er gået på privatmarkedet under Telia-brandet."
 
Derfor fortalte Håkan Dahlström 25. januar på et møde med Jesper Brøckner i Stockholm, at den danske direktør ikke skulle fortsætte i koncernen.

I stedet ønskede Håkan Dahlström Call Me-direktør Søren Abildgaard på posten.
 
"Vi har især set på, hvordan vi kan forbedre forretningen for privatmarkedet, og her har jeg besluttet at bede Søren Abildgaard om at overtage vores danske forretning på grund af hans styrke inden for marketing og salg samt hans gode forståelse inden for privatmarkedet," siger Håkan Dahlström.
 
Fokuserer på prisen
TeliaSoneras mobilchef fremhæver under interviewet, at han ser det danske mobilmarked som et marked, der skiller sig ud ved, at kunderne er usædvanligt fokuserede på prisen.
 
Senest har det vist sig ved den seneste kundevandring, der har været fra etablerede selskaber over til Onfone.
 
"Jesper Brøckner har gjort et rigtig godt job og har været med os i næsten ni år, og vi er glade for den præstation. Men jeg ser et behov for at skifte fokus, og her kan vi drage nytte af Sørens kundeforståelse og føling med markedet. Jeg er glad for at give Søren chancen for at vise, hvad han kan gøre med den danske forretning," siger Håkan Dahlström.

Læs også:

Telia fyrer topchefen i Danmark

Fyret Telia-topchef: Jeg havde ikke set det komme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


Premium
Helt ny dansk software skal hjælpe det offentlige med at afsløre udbudsfusk: "Gennem tiden har der været eksempler på meget skadelige karteller i offentlige udbud"
CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?