Artikel top billede

TeliaSoneras øverste mobilchef, Håkan Dahlström, fyrede i januar den danske landechef Jesper Brøckner. Foto: Povl D. Rasmussen

Svensk boss: Derfor fyrede jeg dansk Telia-topchef

Telia fyrede for nylig sin danske landechef. Læs her, hvorfor hans svenske overordnede traf beslutningen.

Læs også:

Telia fyrer topchefen i Danmark

Fyret Telia-topchef: Jeg havde ikke set det komme

Forkert udvikling for Telia

Jesper Brøckner overtog et Telia i Danmark, som kørte med store underskud, mens selskabet i dag kører med en positiv drift på omkring en milliard kroner.
 
"Vi har set gode resultater, og på det seneste har vi især på erhvervsområdet set fremgang, hvor specielt kombinationen af mobil og fastnet har styrket os på erhvervsmarkedet. Det er vi glade for," fortæller Håkan Dahlström og tilføjer:
 
"Vi er også glade for at se, at vi har gjort det godt på privatsiden med Call Me, men jeg er ikke så glad for, hvordan det er gået på privatmarkedet under Telia-brandet."
 
Derfor fortalte Håkan Dahlström 25. januar på et møde med Jesper Brøckner i Stockholm, at den danske direktør ikke skulle fortsætte i koncernen.

I stedet ønskede Håkan Dahlström Call Me-direktør Søren Abildgaard på posten.
 
"Vi har især set på, hvordan vi kan forbedre forretningen for privatmarkedet, og her har jeg besluttet at bede Søren Abildgaard om at overtage vores danske forretning på grund af hans styrke inden for marketing og salg samt hans gode forståelse inden for privatmarkedet," siger Håkan Dahlström.
 
Fokuserer på prisen
TeliaSoneras mobilchef fremhæver under interviewet, at han ser det danske mobilmarked som et marked, der skiller sig ud ved, at kunderne er usædvanligt fokuserede på prisen.
 
Senest har det vist sig ved den seneste kundevandring, der har været fra etablerede selskaber over til Onfone.
 
"Jesper Brøckner har gjort et rigtig godt job og har været med os i næsten ni år, og vi er glade for den præstation. Men jeg ser et behov for at skifte fokus, og her kan vi drage nytte af Sørens kundeforståelse og føling med markedet. Jeg er glad for at give Søren chancen for at vise, hvad han kan gøre med den danske forretning," siger Håkan Dahlström.

Læs også:

Telia fyrer topchefen i Danmark

Fyret Telia-topchef: Jeg havde ikke set det komme




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektleder

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere