Artikel top billede

Denne teknologi vil fordoble hastigheden på dit WiFi

Ny teknologi vil kunne fordoble hastigheden på dit trådløse netværk med et smart trick.

Læs også:

"Låner" du også naboens ubeskyttede WiFi-netværk?

Ny WiFi-standard gør det muligt at skrotte kablerne

Analytikere: Slå koldt vand i blodet med 802.11n

Den dobbelte hastighed. Markant bedre signal-styrke.

Det er et par af de gevinster, forskere på Stanford Universitet nu stiller de mange millioner WiFi-brugere verden over i udsigt.

I en artikel på universitetets hjemmeside kan man læse, at forskerne har udviklet en ny teknologi, der gør det muligt at sende og modtage trådløse signaler samtidigt på en og samme kanal.

Hvor WiFi i dag har den begrænsning, at radio-signalet kun kan sendes i en retning ad gangen, så består forskernes gennembrud i en teknologi, der fjerner denne begrænsning fra de trådløse signaler.

"Dette gør dem med det samme dobbelt så hurtige som med eksisterende teknologi, og med yderligere finjustering vil det formentlig lede til endnu hurtigere og mere effektive netværk i fremtiden," kan man læse i Stanford-artiklen.

"Lærebogen fortæller, at du ikke kan gøre det," udtaler en af forskerne, Philip Levis.
 
"Det nye system vender fuldstændig op og ned på vores antagelser om, hvordan trådløse netværk kan designes."

Filtrerer signal bort

Forskerne forklarer, at mens mobil-netværk gør det muligt at tale og lytte på samme tid, så er denne fremgangsmåde for dyr og besværlig, når det handler om WiFi.

Det betyder, at sende-signalet altid er stærkere end modtage-signalet på et WiFi-netværk. Men ved at implementere en teknologi, der filtrerer netværkets eget sende-signal bort, kan også svage, indkommende signaler høres.

Fremgangsmåden kan sammenlignes med de støjreducerende hovedtelefoner, der fremmer brugerens stemme og frasorterer udefrakommende støj.

Forskergruppen har allerede taget patent på teknologien og arbejder på at kommercialisere den.

WiFi buldrer af sted

WiFi-teknologien udvikler sig hastigt i disse år. Den nyeste standard, 802.11n, understøtter hastigheder på op til 300 Mbit/s og en rækkevidde på op til 300 meter.

Med forgængeren 802.11g kan man maksimalt nå op på 54 Mbit/s og en rækkevidde på 100 meter.

Alt er dog ikke lige positivt ved den øgede udbredelse af WiFi-teknologi.

For nylig igangsatte WiFi Alliance, der blandt andre tæller selskaber som Microsoft, Nokia og Apple, en debat om sikkerheden i de trådløse netværk.

Baggrunden var en repræsentativ undersøgelse, hvor 32 procent af respondenterne sagde, at de havde prøvet at koble sig på et Wi-Fi-netværk, der ikke var deres.

Det kunne lade sig gøre, fordi WiFi-netværkene ikke var beskyttet med adgangskoder.

Læs også:

"Låner" du også naboens ubeskyttede WiFi-netværk?

Ny WiFi-standard gør det muligt at skrotte kablerne

Analytikere: Slå koldt vand i blodet med 802.11n




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere