Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Sådan tackler TDC den nye internetstruktur

Vi løber snart tør for IPv4-adresser. Se her, hvordan TDC håndterer problematikken.

Vi er ved at løbe tør for IP-adresser af den nuværende standard kaldet IPv4. En IP-adresse er det identifikationsnummer, som alle enheder, der går på internettet, har.

Landets største internetudbyder, TDC, arbejder i øjeblikket på at blive helt klar til fremtidens IP-adresser, som kaldes IPv6.

Problematikken opstår, fordi der kun findes omkring 4,3 milliarder IPv4-adresser, og antallet af enheder, der går på internettet, stiger hastigt.

De nye IPv6-adresser findes der noget nær et uendeligt antal af.

"Det at skifte fra IPv4 til IPv6 er ikke bare en ny feature på internettet. Det er hele selve strukturen på internettet, der bliver ændret. Det er et ret stort skift," forklarer Lars Struwe Christensen, afdelingsdirektør i TDC Erhverv.

"Det betyder også, at det er noget vi har arbejdet med igennem længere tid."

To systemer på én gang

"Hele IP-netværket skal i første omgang kunne køre begge adressetyper. Der vil være mange år, hvor vi kører de to adressesystemer parallelt med hinanden," fortæller Lars Struwe Christensen.

Begge systemer bliver nødt til at være i drift samtidig, da man valgte ikke at gøre IPv6 bagudkompatibel med IPv4, da man designede det. Det skete for at undgå en masse kompleksitet.

"Vi ser et behov for et produkt, hvor man kan bygge bro mellem IPv4 og IPv6. Som internetudbyder står vi med opgaven at forbinde de to typer netværk med hinanden."

Derfor er det TDC's mål, at man som kunde på en IPv4-forbindelse vil kunne tilgå IPv6-maskiner uden problemer. 

Erhvervskunderne skal drive overgangen

TDC arbejder ikke aktivt på at få kunderne til at skifte til de nye adresser. 

"Vores strategi har hele tiden været at være klar, når vores kunder er klar, men det bliver ikke os, der kommer til at drive den helt store udrulning af IPv6," siger Lars Struwe Christensen.

TDC forventer, at det bliver erhvervskunderne, der kommer først.

"Vi tror, at der relativt hurtigt vil være virksomheder, der af strategiske grunde beslutter sig for at gå til IPv6 på deres lokalnet. Så vil de have behov for at få routet IPv6 mellem deres lokationer."

Selve TDC's netværk er klar til at håndtere IPv6-forbindelserne i dag, men selskabet har endnu ikke prissat og lanceret løsninger som overstående.

Læs også

Overblik: Sådan får du styr på de nye IP-adresser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?