Microsofts teknologidirektør, Jasper Hedegaard Bojsen, bruger langt mindre tid på åbne standarder end for et år siden.

Microsoft: Tiden er løbet fra ODF/OOXML-balladen

Tiden er løbet helt fra balladen om, hvorvidt vi skal vælge ODF eller OOXML, lyder det fra Microsoft, der ellers har været ganske offensiv i debatten.

Læs ogsÅ: Nu kommer krigen mellem ODF og OOXML

Microsofts diskussionslyst omkring de åbne standarder er kølet betragteligt af.

"I forhold til for et år siden, hvor debatten var på sit højeste, bruger vi en del mindre tid på spørgsmålet nu," siger Jasper Hedegaard Bojsen, teknologidirektør i Microsoft.

"Vi følger med i debatten og svarer naturligvis på henvendelser om OOXML fra eksempelvis IT- og Telestyrelsen, men ellers venter vi bare med spænding på, hvad ekspertudvalget lægger frem."

Vigtige ting bliver glemt
Microsoft er fuld af selvtillid forud for ekspertudvalget om åbne standarders beslutning.

"IT- og Telestyrelsen har bedt leverandørerne om at svare på en række spørgsmål, og det er min opfattelse, at svarene viser, at Open XML er implementeret på tværs af platforme, og samtidig er det den mest modne standard i markedet," siger han, "og det vil vi naturligvis argumentere for."

Hos kodekæmpen mener man dog, at de mange og lange diskussioner om de åbne standarder har taget fokus væk fra en lang række andre it-emner, som er af langt større vigtighed, med cloud-computing som et væsentligt område.

"Jeg synes måske, at tiden er løbet fra standarddebatten. Dokumenter og kontorpakker er ikke længere noget, som er fast forankret til et givent operativsystem på computeren, men noget som følger brugeren, og derfor flyder på tværs af desktoppen. Det kan være virtualisering af desktoppen, mobile enheder og cloud-løsninge. Her bygger man reelt ovenpå og videre på de åbne dokumentstandarder" siger Jasper Hedegaard Bojsen

"Det har været en spændende debat, og standarderne har naturligvis også stor betydning, men hvis man kigger fremad, er det mange andre ting, som er interessante."

Tropperne mobiliseres
Tilbageholdenheden eller ej, soldaterne, der skal udkæmpe krigen mellem ODF og OOXML, er på vej til bage i skyttegravene. 

For den 1. april i år skal det offentlige Danmark oprette en liste over godkendte obligatoriske, åbne standarder for redigerbare dokumentformater.

Det er nemlig på denne dato, at statslige myndigheder skal kunne modtage og sende dokumenter i de gældende åbne standarder.

Læs ogsÅ: Nu kommer krigen mellem ODF og OOXMLYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.