Pirater truer salget af e-bøger

Salget af e-bøger vokser med stor hast, men lige i hælene følger slangen i download-paradiset: Kopipirater, som gerne henter, men ikke betaler for varerne.

Pirater har længe været kendt inden for digital musik, men nu ulmer pirateriet også inden for bøger.

Elektroniske bøger bliver stadig mere populære. Om fem år vil
halvdelen af alle solgte bøger være e-bøger. Det forudsagde Gina Centrello, der står i spidsen for forlagsgruppen Random House Publishing Group, sidste sommer.

Ud over bøger kan man også læse aviser og blade på sin Kindle, Sony Reader, iPod, iPad, Nook eller hvilken e-læser, man nu foretrækker.

Uanset om andelen af e-bøger ender med at være 30, 40 eller 50 procent af det totale salg, så åbner den store vækst i antallet af solgte e-bøger samtidig for en ladeport af ulovligheder.

Videre på en USB
Kopi-pirater viser en stadig større interesse i at kopiere og distribuere e-bøger på ulovlig vis. Det store problem er, at det teknologisk set ikke er noget problem at downloade hundredvis af e-bøger på få minutter. De fylder kun få gigabytes og kan fuldstændig uproblematisk videredistribueres eksempelvis på en USB-nøgle.

I sig selv er tabene til at overse, men det er meget bekymrende for en et forlag, at man i løbet af et par timer kan downloade et bibliotek på måske 2.500 bøger. E-bøger er små filer og 2.500 styk fylder sandsynligvis bare en tre til fire gigabytes.

Selskabet Attributor har i flere omgange studeret udviklingen inden for piratkopiering af e-bøger.

Tre millioner daglige forespørgsler
Attributor har blandt andet fundet ud af, at:

- gennem det sidste år har der været en 50 procent stigning i antallet af online søgninger efter ulovlige downloads af e-bøger,
 
- der er mellem halvanden og tre millioner forespørgsler dagligt på Google efter ulovlige e-bøger, 
 
- siden iPad kom på markedet i foråret 2010, har der været en 20 procent stigning i efterspørgslen efter ulovlige downloads af e-bøger, 
 
- efterspørgslen som sådan (på søgemaskinen Google) efter ulovlige e-bøger er steget med 54 procent siden august 2009 og
 
- der sker et skift fra store fildelings-sites som Rapidshare til mindre sites, som uden blusel agerer som både host for og leverandør af ulovligt kopierede e-bøger.

Hurtig udrykning
Efterspørgslen er international. Det ses af, hvor de mange søgninger efter ulovlige e-bøger kommer fra. Det største antal syndere findes i USA med 11 procent, Indien med 11 procent og Mexico med fem procent.

Hvad, der skal og kan gøres for at tackle problemet, står hidtil hen i det uvisse. Men det er et faktum, at piratkopiering af musik har taget livet af en del af den branche, så uanset, hvad forlagsbranchen kan finde på for at tackle problemet, vil det i hvert fald være afgørende, at den finder på det i en fart.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.