Artikel top billede

Rækker din viden til cloud og mobile computing?

Fremtidens it-leder: Hvis it-fremtiden hedder cloud og mobile computing, skal masser af fagfolk omskoles eller i det mindste på efteruddannelse.

Inden udgangen af 2015 vil cloud og mobile computing have fortrængt traditionel udvikling.

At disse nye teknologier stormer frem, får samtidig en afgørende betydning for udviklernes karriere og de færdigheder, de skal besidde for at forblive attraktive på arbejdsmarkedet.

Det er blandt konklusionerne i 2010-udgaven af IBM Tech Trends Survey, baseret på godt 2.000 branchefolk, som sidste efterår blev spurgt om, hvor de tror, deres faglige verden er på vej hen. Mere end 90 procent svarede, at de forventer, at cloud og mobile computing vil dominere 'enterprise computing' i løbet af 2015.

De godt 2.000 it-folk kommer fra 87 lande og har ekspertise inden for udvikling af enterprise- og webapplikationer, system- og netværksadministration samt softwaretest og -arkitektur.

Rend mig i traditionerne

Blandt undersøgelsens mere opsigtsvækkende resultater er et forventet farvel til traditionel applikationsudvikling.

Mere end halvdelen (57 procent) af de adspurgte forventer, at udvikling af mobilsoftware til enheder som iPhone og Android såvel som til tablet-pc'er a la iPad og PlayBook inden udgangen af 2015 vil fortrænge applikationsudvikling til traditionelle platforme.

Det synspunkt er i tråd med de brancheanalytikere, som  forudser, at omsætningen inden for applikationer til mobile enheder vil ryge gennem loftet i løbet af de kommendet tre år. Fra en anslået værdi på 34 milliarder kroner i år til godt 164 milliarder kroner i 2013.

Ni ud af 10 forventer

Det er også værd at lægge mærke til, at mere end 9 ud af 10 forventer, at cloud computing i løbet af de kommende fem år vil overhale 'on premise' computing som virksomhedernes primære måde at skaffe sig it på.

Dramatiske ændringer lurer altså i horisonten for alle beskæftiget i it-branchen. Hvis forudsigelserne om, at både udvikling og afvikling flytter til cloud og mobile computing platforme i løbet af få år, så skal rigtig mange i branchen tilbage til skolebænken. Og det kan ikke gå for stærkt. Nye færdigheder skal erhverves stort set uafhængigt af ansvarsområde.

Af de godt 2.000 it-beskæftigede, som deltager i undersøgelsen, arbejder 41 procent med udvikling, 18 procent med it-ledelse, 17 procent med systemadministration, otte procent med 'business analytics' og de sidste 10 procent med uddannelse.

Karrieremulighederne

Når det gælder om at få karrieren på skinner, har undersøgelsen også en stribe bud. Efter sikkerhed, mobile og cloud computing fremhæves sociale medier, business analytics og branchespecifikke teknologier som brancher med de absolut 'hotteste' karrieremuligheder i 2011 og frem.

Omkring 1.800 ud af de 2.000, der deltog i undersøgelsen, mener, at det er vigtigt at besidde branchespecifikke færdigheder for at klare deres arbejde.
Ikke desto mindre erkender 1.200 ud af de 1.800 paradoksalt nok, at netop mangel på brancheviden betyder, at de sakker bagud i kampen om de bedste stillinger.

Telekommunikation, den finansielle sektor, energibranchen (Energy & Utilities) og medico (Healthcare) er de fire brancher, hvor der er de største muligheder for at forfølge en tilfredsstillende karriere, konkluderer IBM Tech Trends Survey.

Så måske var det en idé at få lagt billet ind på en solid gang efteruddannelse, inden den del af virksomhedens budget løber tør.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?