Rækker din viden til cloud og mobile computing?

Fremtidens it-leder: Hvis it-fremtiden hedder cloud og mobile computing, skal masser af fagfolk omskoles eller i det mindste på efteruddannelse.

Inden udgangen af 2015 vil cloud og mobile computing have fortrængt traditionel udvikling.

At disse nye teknologier stormer frem, får samtidig en afgørende betydning for udviklernes karriere og de færdigheder, de skal besidde for at forblive attraktive på arbejdsmarkedet.

Det er blandt konklusionerne i 2010-udgaven af IBM Tech Trends Survey, baseret på godt 2.000 branchefolk, som sidste efterår blev spurgt om, hvor de tror, deres faglige verden er på vej hen. Mere end 90 procent svarede, at de forventer, at cloud og mobile computing vil dominere 'enterprise computing' i løbet af 2015.

De godt 2.000 it-folk kommer fra 87 lande og har ekspertise inden for udvikling af enterprise- og webapplikationer, system- og netværksadministration samt softwaretest og -arkitektur.

Rend mig i traditionerne
Blandt undersøgelsens mere opsigtsvækkende resultater er et forventet farvel til traditionel applikationsudvikling.

Mere end halvdelen (57 procent) af de adspurgte forventer, at udvikling af mobilsoftware til enheder som iPhone og Android såvel som til tablet-pc'er a la iPad og PlayBook inden udgangen af 2015 vil fortrænge applikationsudvikling til traditionelle platforme.

Det synspunkt er i tråd med de brancheanalytikere, som  forudser, at omsætningen inden for applikationer til mobile enheder vil ryge gennem loftet i løbet af de kommendet tre år. Fra en anslået værdi på 34 milliarder kroner i år til godt 164 milliarder kroner i 2013.

Ni ud af 10 forventer
Det er også værd at lægge mærke til, at mere end 9 ud af 10 forventer, at cloud computing i løbet af de kommende fem år vil overhale 'on premise' computing som virksomhedernes primære måde at skaffe sig it på.

Dramatiske ændringer lurer altså i horisonten for alle beskæftiget i it-branchen. Hvis forudsigelserne om, at både udvikling og afvikling flytter til cloud og mobile computing platforme i løbet af få år, så skal rigtig mange i branchen tilbage til skolebænken. Og det kan ikke gå for stærkt. Nye færdigheder skal erhverves stort set uafhængigt af ansvarsområde.

Af de godt 2.000 it-beskæftigede, som deltager i undersøgelsen, arbejder 41 procent med udvikling, 18 procent med it-ledelse, 17 procent med systemadministration, otte procent med 'business analytics' og de sidste 10 procent med uddannelse.

Karrieremulighederne
Når det gælder om at få karrieren på skinner, har undersøgelsen også en stribe bud. Efter sikkerhed, mobile og cloud computing fremhæves sociale medier, business analytics og branchespecifikke teknologier som brancher med de absolut 'hotteste' karrieremuligheder i 2011 og frem.

Omkring 1.800 ud af de 2.000, der deltog i undersøgelsen, mener, at det er vigtigt at besidde branchespecifikke færdigheder for at klare deres arbejde.
Ikke desto mindre erkender 1.200 ud af de 1.800 paradoksalt nok, at netop mangel på brancheviden betyder, at de sakker bagud i kampen om de bedste stillinger.

Telekommunikation, den finansielle sektor, energibranchen (Energy & Utilities) og medico (Healthcare) er de fire brancher, hvor der er de største muligheder for at forfølge en tilfredsstillende karriere, konkluderer IBM Tech Trends Survey.

Så måske var det en idé at få lagt billet ind på en solid gang efteruddannelse, inden den del af virksomhedens budget løber tør.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.