Artikel top billede

Mindre spam fra Kina: Sådan kvæler vi spammerne

Det har været nogle år undervejs, men nu ser det endeligt ud til, at Kina er i gang med at håndtere sit spam-problem.

Computerworld News Service: Kina var engang verdens største kilde til spam, men er gradvist gledet af listerne over de lande i verden, der udsender mest spam.

På nuværende tidspunkt rangerer Cisco Systems' IronPort-gruppe Kina som nummer 18 på listen. Det er udtryk for et stort fald i forhold til for to år siden, da landet konsekvent lå i top fem.

I Kina er der ifølge International Telecommunications Union over 420 millioner internetbrugere, hvoraf mange er forbundet via hackede computere.

Tilbage i 2009 pumpede disse inficerede systemer spam ud i en god fart.

I januar 2009 rangerede Kina som verdens tredje mest spam-udsendende land, viser data fra sikkerhedsleverandøren Sophos.
Spam er faldet betragteligt
Men sidst i 2009 begyndte mængden af spam fra Kina at falde betragteligt, oplyser analytiker Chet Wisniewski fra Sophos.

Sophos rangerer nu Kina som nummer 20 på sin liste over de lande i verden, der producerer mest spam. "Dette er første gang i nyere tid, at Kina ikke ligger i top 10," siger Research Fellow Patrick Peterson fra Cisco i et e-mail-interview.

Han forklarer, at Kina begyndte at strenge sig an på dette område i 2006 ved at lancere et spam-bekæmpende initiativ, der samlede netværksoperatører og sikkerhedsvirksomheder om at imødegå problemet.

Peterson beskriver dette initiativ som en "dramatisk succes".

"Kina er bemærkelsesværdig for den mængde spam, der ikke længere kommer fra Kina," siger Michael O'Reirdan, der er formand for Messaging Anti-Abuse Working Group og såkaldt distinguished engineer hos Comcast.

Spam-bekæmpere fra USA samarbejder nu tættere med Internet Society of China - som er den organisation, der står bag Kinas indsats for at bekæmpe spam - om at udarbejde standarder og bedre samarbejdsmetoder, oplyser O'Reirdan.

De vil efter planen udgive en rapport ved navn Fighting Spam to Build Trust i næste måned, der vil beskrive dette arbejde.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere