Hundredevis af danskere ramt af fejl i NemID

En fejl i NemID's teknologi har betydet, at hundredevis af brugere er blevet smidt af.

Den 28. november 2010 modtog Søren Larsen en NemID fra sin bank, men det bekendtskab skulle vise sig at være fyldt med problemer.

"Det virkede perfekt til min netbank, men til e-boks virkede NemID ikke, og derfor ringede jeg til NemID's support " fortæller han til Computerworld.

Her blev fejlen i første omgang rettet, og der kom hul igennem til både e-boks, Skat og andre tjenester.

Men efter et par uger blev adgangen igen lukket til alle offentlige websider.

"Jeg fik nu hele tiden en fejl om, at OCES-certifikatet ikke kunne udstedes," siger Søren Larsen.

Systemfejl
Efter mange telefonopkald og mange mails til supporten fik han sidst i december 2010 en besked om, at der var tale om en systemfejl hos DanID, der driver løsningen.

"DanID oplyste, at fejlen skulle være rettet i slutningen af januar 2011," fortæller Søren Larsen.

Men det er først nu, at der er fundet en løsning.

Og Søren Larsen er langt fra den eneste, der har oplevet dette problem.

Faktisk har mere end 400 danskere været begravet i dette tekniske hul, der har lukket for adgangen til offentlige sider med NemID.

Først løst nu
DanID erkender problemet, og Videnskabsministeriet nedsatte 6. oktober 2010 en såkaldt taskforce, der skal sikre kvaliteten i udrulningen af NemID, hvor der skrives følgende om problemet:

"I forhold til en teknisk fejl hvor brugerne kun kunne aktivere deres NemID i forhold til deres netbank, men ikke det offentlige, er fejlen løst manuelt for de cirka 415 berørte borgere, og på tilsvarende vis vil problemet løses manuelt for eventuelt nye brugere, der oplever samme fejl, indtil den endelig fejlretning er på plads primo 2011."

Problemet er dog først endelig elimineret nu.

"Fejlen blev endelig rettet i fredags, og de sidste er ved at blive løftet ud af hullet," siger Jette Knudsen, der er pressechef i DanID.

"Det tekniske er på plads, og alle har nu adgang til de offentlige tjenester, men vi mangler stadig, at oplyse cirka 150 brugere om, at de kan logge på. Det kan dog kræve, at man genetablerer NemID," siger hun. 

Det vil ifølge DanID ske i løbet at kort tid.

DanID specificerer ikke fejlen, men oplyser, at den var "meget indviklet."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.