Medarbejdere må se langt efter NemID

Der er ingen tidsramme for, hvornår medarbejderne i de danske virksomheder kan bruge NemID til kontakt med myndighederne. Løsningen står ellers snart klar til brug.

NemID til medarbejderne i de danske virksomheder kommer ikke lige med det første.

Udrulningen er nemlig blevet sparket til hjørne på grund af, at der mangler "kritisk masse", som det hedder.

Medarbejderløsningen kan bruges til at verificere en medarbejder overfor en offentlig eller privat institution.

Med signaturen som identifikation kan en medarbejder i et firma eksempelvis indberette sygedagpenge, barsel eller kommunikere med en offentlig digital tjeneste.

DanID melder løsningen klar 16. marts, men det er kun det tekniske rammeværk, som tjenesteudbyderne kan implementere i deres it-løsning, der er på plads.

Med rammeværket kan et firma eller en offentlig institution skabe den platform, der giver en medarbejder fra en anden virksomhed adgang til eksempelvis at indberette sygedagpenge.

Ingen er klar

Medarbejderne i de danske firmaer vil dog ikke få mulighed for at benytte løsningen i praksis foreløbig.

"Virksomhederne får ikke mulighed for at bestille den nye medarbejdersignatur, fordi der ikke er nok myndigheder, som anvender løsningen," siger Jette Knudsen, der er pressechef i DanID.

"Derfor er virksomhederne nødt til at beholde den gamle signatur og måske endda forny den gamle signatur," siger hun.

Intet hastværk
Datoen for, hvornår det bliver muligt at bruge NemID-løsningen, er endnu uvis.

Det afhænger af, hvornår IT- og Telestyrelsen vurderer, at der er nok institutioner, hvor den nye løsning kan benyttes. Hvornår der er "kritisk masse".

"Vi har intet hastværk, fordi vi har et system, der virker," siger Palle H. Sørensen, som er centerleder i IT- og Telestyrelsen.

"Vi har iværksat en undersøgelse, der skal belyse, hvordan situationen er. Når den er færdig, kommer der en officiel udmelding. Undersøgelsen kommer medio marts," siger han.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.