Her får du forklaringen på, hvordan du får adgang til Windows 7 fra alle enheder. Foto: Nicolai Devantier

Sådan får du Windows 7 på alle dine enheder

Gamle bærbare, iPad eller mobilen - det betyder ikke så meget. Du skal bare tage din enhed med, så leveres Windows direkte via det trådløse netværk. Se her hvordan.

Læs også: 5.100 virtuelle skole-pc'er presset i knæ

Vil du have Windows 7 på alle dine hardware-enheder uden bøvl og med enkel administration?

Så skal du overveje Virtual Desktop Infrastructure (VDI).

VDI er en central måde at distribuere Windows, som gør, at brugeren kan få sin egen individuelle version af Windows 7 på sin HTC, iPhone, iPad, MAC, eller hvad vedkommende nu benytter.
 
Det kræver dog en infrastruktur eller en sky, som kan afvikle platformen. 
 
Styresystem intet problem
Via virtualisering kører Windows-udgaverne på en server eller i en sky, som tilgås via netværket. Herfra får brugeren tildelt adgang til sin helt egen version af styresystemet via en app, der kan hentes til hardware-enheden.
 
Windows afvikles på serveren, der blot sender et billede til eksempelvis den iPad, man vil afvikle Windows på. Derfor betyder det ikke noget, om man i forvejen bruger Android, Mac OS eller noget helt tredje.
 
Metoden betyder samtidig, at der ikke kræves stor båndbredde i det trådløse netværk. Adgangen til Windows foregår via https-protokollen.


Her afvikles Windows 7 side om side på en gammel Lenovo-maskine og en iPad. Windows trækkes gennem et 300Mbit/s trådløstnetværket fra en central server. Foto: Nicolai Devantier

Central opbevaring af software betyder, at det bliver langt enklere at holde styr på versioner, opdateringer og anden vedligeholdelse.

Samtidig kan man gemme sine data et centralt sted og ikke sprede dem på mange forskellige harddiske i virksomheden.

Det benytter man sig eksempelvis af hos bilfabrikanten BMW, der gerne vil holde udviklingsarbejdet tæt ind til kroppen.


Fire blade servere, to 24 diske og virtualiserings-programmet VMware styrer 200 versioner af Windows 7 i denne bunke jern. Foto: Nicolai Devantier

Før man går i gang skal man dog være opmærksom på et par væsentlige faktorer.

Giv plads til data
Designet af virtualiseringen skal være solidt bygget, så der er kapacitet, hvilket man eksempelvis 'glemte' i Fredensborg kommune, da de rullede en løsning ud til næsten 5.000 brugere. Det gav en solid hovedpine.

Samtidig skal man være opmærksom på licens-reglerne, der kan trække tænder ud på selv den mest garvede it-chef.

Læs også: 5.100 virtuelle skole-pc'er presset i knæ
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver
Du kan nu lade dit fysiske kørekort blive derhjemme og i stedet nøjes med en app. For i dag udkommer det digitale kørekort til iPhones og Android-telefoner.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.