Verdens klogeste it-mand: Han vinder Turing Award

Mange års tung forskning i kunstig intelligens gør, at denne mand modtager computer-verdenens svar på Nobel-prisen, Turing Award.

Læs også:
Computer-Nobel til dansk it-ikon.


Den amerikanske Harvard-professor Leslie Valiant vinder it-branchens fineste og mest pretigefyldte pris, Turing Award, der ofte bliver sammenlignet med filmbranchens Oscar, ligesom Turing Award er blevet kaldt "Nobel-prisen i it".

Den amerikanske professor har i mange år forsket i it på højt niveau, og hans arbejde har haft indflydelse på en lang række områder, der inkluderer bidrag til kunstig intelligens, distribueret computerkraft, læringsteorier og computer-videnskab i almindelighed.

"Leslie Valiants bidrag gennem de seneste 30 år danner teoretisk grundlag for forskning i kunstig intelligens," hedder det blandt andet i begrundelsen.

Hjernen og computeren
Desuden peger pris-komiteen på, at Leslie Valiants arbejde har ført til udarbejdelsen af modeller, der peger mod svarene på, hvordan den menneskelige hjerne og computeren ligner hinanden.

"Hans visioner for computer-videnskab, matematik og kognitiv teori forbindes med andre teknikker med henblik på at bygge moderne former for teknologisk læring og kommunikation," hedder det.

Leslie Valiant står blandt andet bag "Theory of the Learnable," der regnes for at være en milepæl inden for såkaldt maskinel læring (machine learning), der blandt andet regnet for at være grundlaget for udviklingen af eksempelvis spam filtre.

Tidligere vindere af Turing Award tæller blandt andre danskeren Peter Naur, der modtog prisen i 2006. Det kan du læse mere om her.

Du kan finde den komplette liste over vinderne af prisen, der er blevet uddelt siden 1966, her.

Læs også:
Computer-Nobel til dansk it-ikon.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.