Artikel top billede

Direktør Morten Larsen, Just Eat.

Dansk pizza-pusher ramt af web-nedbrud i 10 lande

Just Eat var væk fra internettets overflade i 10 lande i flere timer oven på gigant-nedbrud hos hostingselskabet. Læs her, hvad sådan et nedbrud koster for fastfood-portalen.

Læs også:
Danske gigant-virksomheder sendt i sort på nettet

Ingen flovhed hos hosting-firma efter gigant-nedbrud

Online-fastfood-kæden Just Eat blev ligesom flere andre små og store selskaber ramt af onsdagens knap tre timer lange nedbrud hos Solido Hosting, der fjernede selskabernes hjemmesider fra internettet.
 
Men modsat eksempelvis vindemølleproducenten Vestas lever Just Eat udelukkende af e-handel, og derfor er et web-nedbrud lig en mindre katastrofe.
 
Det skyldes ikke mindst, at alle Just Eats hjemmesider i 10 lande var, hvilket især kan mærkes i selskabets største markeder, som ligger i England, Holland og Danmark.
 
Heldigt tidspunkt i uheldig sag
"Nedbruddet er rigtig uheldigt, og det må simpelthen bare ikke ske," siger administrerende direktør Morten Larsen fra Just Eat til Computerworld.
 
Oven i den nyligt tilførte kvarte milliard venture-kroner kan Just Eat-direktøren dog trøste sig med, at nedbruddet trods alt skete tidligt om eftermiddagen, hvor middagsmaverne endnu ikke var begyndt at rumle for alvor.
 
"Hvis nedbruddet var sket mellem klokken 17 og 20, så havde jeg været en del mere ked af det," siger Morten Larsen og fremhæver, at nedbruddet hos Solido Hosting er det første i "meget, meget, meget" lang tid.
 
Tab på under 100.000 kroner
Det er dog ikke så lang tid siden, at Just Eat blev flået af nettet ved en brand hos co-location-virksomheden Interxion i Ballerup, hvor Solido Hosting også får sine servere passet.
 
Dengang mistede fastfood-kæden angiveligt over en halv million kroner i tabt omsætning. Uden at have kigget på detaljerne i nedbruddet anslår Morten Larsen, at gårsdagens nedbrud har kostet under 100.000 kroner "og nok også 50.000 kroner".
 
Han vil nu tage kontakt til Solido Hosting og finde ud af, om Just Eat kan bidrage til at styrke hosting-udbyderens infrastruktur.
 
"Hvis der er noget vi kan gøre for at forhindre denne slags nedbrud igen, så er vi selvfølgelig villige til at hjælpe til," lyder det fra Just Eats direktør, Morten Larsen.

Læs også:

Danske gigant-virksomheder sendt i sort på nettet

Ingen flovhed hos hosting-firma efter gigant-nedbrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?