Folkekirken vil lokke unge i kirke med super-internet

Seks danske folkekirker har haft enorm succes med at tilbyde de unge gratis super-internet. Nu skal ordningen udbredes til hele landet.

I Fensmark Kirke har man igennem flere år haft mere end almindeligt svært ved at tiltrække kirkegængere, og det har fået sognepræst Kresten Davidsen til at gå alternative veje.

Sammen med seks andre kirker har Fensmark Kirke etableret  initiativet "Gudommelig Download", som skal lokke folk i kirken.

"Vi vil gerne prøve at tilbyde noget ekstra. Det er vigtigt at kirken fornyer sig og følger med tiden, og derfor kom vi på denne idé," siger Kresten Davidsen.

Tiltaget går ud på, at kirkerne har fået trådløst internet på op til 100 Mbit inde i kirkerne.

Samtidig er computeren nu blevet velkommen i kirken, hvor der er indrettet specielle bænke med plads til den bærbare.

"Vi har fået en utrolig positiv modtagelse. Der er kommet folk i kirken, som vi ellers aldrig ville have set - også på hverdags-eftermiddage, hvor kirken ellers plejer at være tom," siger Kresten Davidsen.

Specielt flere af dette forårs kommende konfirmander har nydt godt af tilbuddet og er mødt op til flere gudstjenester end påkrævet.

"De synes simpelthen, at det er blevet sjovt at gå i kirke. Den lyst har vi ikke set i mange år," forklarer Kresten Davidsen.

Men risikerer man ikke bare, at folk kommer for at få internet og ikke for at høre kirkens budskaber?

"Det er selvfølgelig naivt at tro, at folk kun kommer for at høre om kristendommen, men det er jo heller ikke meningen. Hvis de ikke kommer, så hører de slet ikke noget, så der er meget større chance for at fange deres interesse, når vi har fået dem til at møde op," siger sognepræsten.

Han forklarer samtidigt, at mange af de unge, der kommer om eftermiddagen, bruger internettet til at lave lektier. Det er noget, han mener, at kirken kan være stolt af at bidrage til.

Flere kirker skal med
De positive erfaringer fra de seks forsøgskirker har nu ført til, at Folkekirkens mellemkirkelige Råd, der repræsenterer folkekirkens 10 stifter, vil se på, hvordan tiltaget kan udbredes til kirker i alle egne af landet.

"Et af vores formål er at dele gode ideer mellem kirkerne. Vi så gerne, at dette eller lignende tiltag bliver spredt til så mange kirker som muligt," siger rådets formand, Esben Kristiansen.

Rådet vil nu samle erfaringerne fra de seks kirker og gøre det nemt for andre at gøre kunsten efter.

Allerede nu er der da også over 70 kirker, der har ytret interesse i at prøve noget tilsvarende

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.