Folkekirken vil lokke unge i kirke med super-internet

Seks danske folkekirker har haft enorm succes med at tilbyde de unge gratis super-internet. Nu skal ordningen udbredes til hele landet.

I Fensmark Kirke har man igennem flere år haft mere end almindeligt svært ved at tiltrække kirkegængere, og det har fået sognepræst Kresten Davidsen til at gå alternative veje.

Sammen med seks andre kirker har Fensmark Kirke etableret  initiativet "Gudommelig Download", som skal lokke folk i kirken.

"Vi vil gerne prøve at tilbyde noget ekstra. Det er vigtigt at kirken fornyer sig og følger med tiden, og derfor kom vi på denne idé," siger Kresten Davidsen.

Tiltaget går ud på, at kirkerne har fået trådløst internet på op til 100 Mbit inde i kirkerne.

Samtidig er computeren nu blevet velkommen i kirken, hvor der er indrettet specielle bænke med plads til den bærbare.

"Vi har fået en utrolig positiv modtagelse. Der er kommet folk i kirken, som vi ellers aldrig ville have set - også på hverdags-eftermiddage, hvor kirken ellers plejer at være tom," siger Kresten Davidsen.

Specielt flere af dette forårs kommende konfirmander har nydt godt af tilbuddet og er mødt op til flere gudstjenester end påkrævet.

"De synes simpelthen, at det er blevet sjovt at gå i kirke. Den lyst har vi ikke set i mange år," forklarer Kresten Davidsen.

Men risikerer man ikke bare, at folk kommer for at få internet og ikke for at høre kirkens budskaber?

"Det er selvfølgelig naivt at tro, at folk kun kommer for at høre om kristendommen, men det er jo heller ikke meningen. Hvis de ikke kommer, så hører de slet ikke noget, så der er meget større chance for at fange deres interesse, når vi har fået dem til at møde op," siger sognepræsten.

Han forklarer samtidigt, at mange af de unge, der kommer om eftermiddagen, bruger internettet til at lave lektier. Det er noget, han mener, at kirken kan være stolt af at bidrage til.

Flere kirker skal med
De positive erfaringer fra de seks forsøgskirker har nu ført til, at Folkekirkens mellemkirkelige Råd, der repræsenterer folkekirkens 10 stifter, vil se på, hvordan tiltaget kan udbredes til kirker i alle egne af landet.

"Et af vores formål er at dele gode ideer mellem kirkerne. Vi så gerne, at dette eller lignende tiltag bliver spredt til så mange kirker som muligt," siger rådets formand, Esben Kristiansen.

Rådet vil nu samle erfaringerne fra de seks kirker og gøre det nemt for andre at gøre kunsten efter.

Allerede nu er der da også over 70 kirker, der har ytret interesse i at prøve noget tilsvarende

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.