Folkekirken vil lokke unge i kirke med super-internet

Seks danske folkekirker har haft enorm succes med at tilbyde de unge gratis super-internet. Nu skal ordningen udbredes til hele landet.

I Fensmark Kirke har man igennem flere år haft mere end almindeligt svært ved at tiltrække kirkegængere, og det har fået sognepræst Kresten Davidsen til at gå alternative veje.

Sammen med seks andre kirker har Fensmark Kirke etableret  initiativet "Gudommelig Download", som skal lokke folk i kirken.

"Vi vil gerne prøve at tilbyde noget ekstra. Det er vigtigt at kirken fornyer sig og følger med tiden, og derfor kom vi på denne idé," siger Kresten Davidsen.

Tiltaget går ud på, at kirkerne har fået trådløst internet på op til 100 Mbit inde i kirkerne.

Samtidig er computeren nu blevet velkommen i kirken, hvor der er indrettet specielle bænke med plads til den bærbare.

"Vi har fået en utrolig positiv modtagelse. Der er kommet folk i kirken, som vi ellers aldrig ville have set - også på hverdags-eftermiddage, hvor kirken ellers plejer at være tom," siger Kresten Davidsen.

Specielt flere af dette forårs kommende konfirmander har nydt godt af tilbuddet og er mødt op til flere gudstjenester end påkrævet.

"De synes simpelthen, at det er blevet sjovt at gå i kirke. Den lyst har vi ikke set i mange år," forklarer Kresten Davidsen.

Men risikerer man ikke bare, at folk kommer for at få internet og ikke for at høre kirkens budskaber?

"Det er selvfølgelig naivt at tro, at folk kun kommer for at høre om kristendommen, men det er jo heller ikke meningen. Hvis de ikke kommer, så hører de slet ikke noget, så der er meget større chance for at fange deres interesse, når vi har fået dem til at møde op," siger sognepræsten.

Han forklarer samtidigt, at mange af de unge, der kommer om eftermiddagen, bruger internettet til at lave lektier. Det er noget, han mener, at kirken kan være stolt af at bidrage til.

Flere kirker skal med
De positive erfaringer fra de seks forsøgskirker har nu ført til, at Folkekirkens mellemkirkelige Råd, der repræsenterer folkekirkens 10 stifter, vil se på, hvordan tiltaget kan udbredes til kirker i alle egne af landet.

"Et af vores formål er at dele gode ideer mellem kirkerne. Vi så gerne, at dette eller lignende tiltag bliver spredt til så mange kirker som muligt," siger rådets formand, Esben Kristiansen.

Rådet vil nu samle erfaringerne fra de seks kirker og gøre det nemt for andre at gøre kunsten efter.

Allerede nu er der da også over 70 kirker, der har ytret interesse i at prøve noget tilsvarende

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere


Premium
TDC tilbyder alligevel fibernet til hundredevis af kunder i Slagelse Kommune
Hundredevis af husstande i Slagelse Kommune kan alligevel få fibernet fra TDC, selv om selskabet har afblæst fiberudrulningen i kommunen.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.