Office-konkurrent sejler i hård medvind

Efter at en fraktion brød ud af OpenOffice-folden og søsatte en ny kontorpakke, er det gået stærkt, og LibreOffice ser nu yderst levedygtig ud.

Læs også:
LibreOffice: Sådan vil vi slå Oracles OpenOffice

Ny gratis OpenOffice-kontorpakke får nyt navn

The Document Foundation, der er en uafhængig forening stiftet af tidligere medlemmer fra OpenOffice.org, har overstået de første børnesygdomme og ser nu ud til at strutte af sundhed.

Mange udviklere var utilfredse med den måde, som Oracle kørte OpenOffice-projektet på, og derfor brød de med database-giganten og startede deres eget projekt omkring kontorpakken, der fik navnet LibreOffice.

The Document Foundation har netop rundet en levetid på seks måneder, fonden er etableret med næsten 100.000 euro - svarende til godt 750.000 kroner - og så er den første version af LibreOffice blevet frigivet.

"Fonden er oprettet i troen på, at den kultur, der kommer ud af en uafhængig fond, bringer det bedste frem i bidragydere og vil levere den bedste software til brugerne," forklarer Leif Lodahl, der er den danske talsmand bag LibreOffice.

Fra 0 til 100 på fire måneder
Blot fire måneder efter bruddet med Oracle kom den første produktionsmodne version af LibreOffice på nettet til download, og siden har The Document Foundation udviklet to bug-fix releases.

Derved opfyldes ambitionerne om at udgive en rettet version af kontorpakken hver måned. Brugerne har kvitteret ved at hente kontorpakken 1,3 millioner gange.

LibreOffice i version 3.3.3 er i øjeblikket på arbejdsbordet og kommer om en måned.

Gratis studenterhjælp
Der er også anerkendelse fra kollegaerne i branchen, senest har Google annonceret, at LibreOffice er blevet valgt som mentorprojekt for det årlige Google Summer of Code (GSoC), der giver adgang til at ansætte kode-studerende i sommerferien.

Google Summer of Code er et projekt, som giver studerende penge for at udvikle open-source software.

Hvad udviklingskapaciteterne skal bruges til er endnu ikke fastlagt.

"Men vi glæder os meget til i forsommeren at offentliggøre hvilke projekter, der helt konkret bliver gennemført i år," lyder det fra Leif Lodahl.

Læs også:
LibreOffice: Sådan vil vi slå Oracles OpenOffice

Ny gratis OpenOffice-kontorpakke får nyt navnYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.