Artikel top billede

Forgiftede iPhone-arbejdere får ingen behandling

Kinesiske arbejdere er blevet udsat for opløsningsmidler i forbindelse med produktion af iPhones, men får ingen behandling.

Computerworld News Service: En gruppe kinesiske arbejdere, som blev forgiftet under produktionen af iPhones, siger, at Apple og virksomhedens leverandør endnu ikke har ydet den supplerende medicinske behandling, de presserende har behov for.

I 2009 blev 137 arbejdere ved en fabrik tilhørende en af Apples leverandører i Suzhou i Kina udsat for opløsningsmidlet n-hexan, der bruges til kemisk rensning. Apple har udtalt (pdf), at alle arbejderne er blevet succesfuldt behandlet efter forgiftningshændelsen. Men en gruppe af de tilbageværende arbejdere på fabrikken siger, at deres helbred forværres, og at Apple endnu ikke har gjort noget for at hjælpe dem.

"Mit helbred er ikke så godt," siger Jia Jing Chuan, der arbejder på fabrikken.

"Mine ben føles tunge, mine hænder er følelsesløse. Jeg sveder hele tiden."

I sidste måned rapporterede kinesiske og udenlandske nyhedsmedier om arbejdernes situation. Men siden da er der ifølge to arbejdere på stedet ikke sket noget. Arbejderne har endda sendt en e-mail til Apples topchef, Steve Jobs, hvor de beder ham om at gribe ind. Det er den tredje e-mail, arbejderne har sendt til Apple.

"Apple hjælper så mange af dens kunder til at købe produkter, så vi håber, at virksomheden også kan hjælpe sine egne arbejdere," siger Jia.

Har ikke råd til behandlingen

Sidst i februar ankom to repræsentanter for Apple på fabrikken for at tale med de berørte arbejdere, fortæller Jia. Men arbejderne fik ingen tilsagn om, at der ville blive gjort noget, og de har da heller ikke siden hørt mere til sagen.

Leverandøren, der er den taiwanske virksomhed Wintek, har reageret på helbredsproblemerne ved at lade arbejderne udføre daglige gymnastikøvelser.

14 af arbejderne har dog fået foretaget helbredsundersøgelser på et hospital. Her siger lægerne, at arbejdernes tilstand er forværret og at de bør hospitalsindlægges, fortæller Jia.

Men arbejderne har ikke råd til den medicinske behandling. Jia fortæller, at hans egen behandling vil koste ham omkring 800 kroner om dagen, hvilket er cirka, hvad han tjener om måneden.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere