Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Chris Perrett)

Microsoft: Windows Phone 7 hitter blandt udviklerne

Hvis Microsoft selv skal sige det, går det forrygende med udviklingen til Windows Phone 7. Der er dog ikke helt enighed om den vurdering.

Læs også: Analytikere i vildrede om Windows Phone 7's fremtid

Computerworld News Service
: Microsofts mobilplatform Windows Phone 7 har fanget an hos udviklerne i løbet af det år, der er gået, siden mobilstyresystemets udviklingsværktøjer blev fremvist for første gang.

Det understreger en chef fra Microsoft i et blogindlæg.

Her fremlægges en mængde statistik relateret til Microsofts nyeste satsning i det ekstremt konkurrencebetonede smartphone-marked.

Værktøjerne til platformen blev lanceret ved konferencen Mix10 sidste marts, skriver Brandon Watson, der er chef for Windows Phone hos Microsoft. Siden da er Windows Phone Developer Tools blevet downloadet over 1,5 millioner gange og 36.000 mennesker er blevet medlemmer af udvikler-community'et for Windows Phone.

Der findes næsten 11.500 applikationer og spil i Windows Phone Marketplace, hvoraf de 7.500 er til salg frem for gratis tilgængelige. Microsoft har hver uge tilføjet 1.200 nye registrerede udviklere og 1.100 applikationer genererer udvikleromsætning via Microsoft Advertising Ad Control.

"Kunderne elsker vores apps. De elsker dem," siger Watson.

"Windows Phone-kunderne downloader i gennemsnit 12 apps hver måned. I lyset af at telefonen kun har været bredt tilgængelig i omkring fire måneder, så er det en meget sund efterspørgsel."

62 procent af applikationerne godkendes til platformen i første forsøg. 40 procent af de registrerede udviklere har offentliggjort en applikation eller et spil, mens de resterende 60 procent endnu ikke har offentliggjort noget.

"Det er utroligt spændende at tænke over, hvor megen kreativitet der stadig er på vej," tilføjer Brandon Watson.

Ingen roser uden torne

Ikke alle kommentarer til blogindlægget er lige så optimistiske som Watsons tone.

"Halvanden million downloads af WP7- toolkit'et. 36.000 registrerede udviklere, 11.500 apps. Så to procent af udviklerbasen holder fast, mens kun 32 procent af disse to procent faktisk udgiver noget. Hvis mine udregninger er rigtige, så er det faktisk ikke så godt," påpeges det i en kommentar til indlægget.

En anden person roser dog platformen:

"Mine oplevelser med udvikling til Windows Phone 7 har været intet mindre end enestående. Værktøjerne, dokumentationen, eksempelkoden, communityet ... det hele er ekstremt veludført. Har der været småproblemer? Selvfølgelig, men det gælder for alle platforme."

Microsofts statistikker imponerer analytiker Al Hilwa fra IDC:

"Jeg er imponeret over væksten og kvaliteten af Microsofts apps-portefølje, som er en af hovedingredienserne i et komplet økosystem," siger han.

"Jeg vil mene, at Microsoft rammer apps-milepælene i et godt tempo og bevæger sig endnu hurtigere, end Android gjorde i sin tid, selvom det dog skal nævnes, at det selvfølgelig er lettere at få apps ud på sin anden eller tredje mobilplatform, end hvis det er ens første forsøg."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere