Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Rygterne tager til: Så fed bliver Windows 8

Nettet er fyldt med rygter om Microsofts næste styresystem, som Microsoft kalder 'Windows.next'.

Læs også: Microsoft arbejder på tablet-pc med Windows 8.

Rygterne om Microsofts kommende styresystem, Windows 8, tager til, efter Microsoft angiveligt er begyndt at sende de første kopier af en tidlig udgave af næste version af Windows afsted til hardware-producenterne.

Indtil videre har den kommende version intet officielt navn, men bliver generelt omtalt som 'Windows 8'. Selv omtaler Microsoft den kommende version som 'Windows.next'.

Denne version er ifølge rygterne udstyret med et såkaldt ribbon-interface, særlig god understøttelse til tablet-pc'er og en særlig backup-funktion, der minder meget om 'Time Machine'. der findes i Apples Mac OS X.

Microsoft har ingen kommentarer til rygterne, men du kan læse mere om fremtidsplanerne her. 

På den seneste CES-messe, der løb af stablen i Las Vegas tidligere på året, løftede selskabet sløret for, at den næste version af Windows ville bygge på de mobilvenlige ARM-processorer, der sigter særligt mod smartphones og tablet-pc'er.

Til CES antydede Microsoft, at næste version af Windows vil blive lanceret i slutningen af 2011 eller begyndelsen af 2012.

Første versioner er leveret

Sitet med det rammende navn WinRumours har lagt yderligere ved på rygtebålet. Sitet melder nemlig, at Microsoft er begyndt at levere de første versioner af Windows 8 til blandt andre HP og forskellige OEM-partnere.

Der er desuden meldinger om, at Windows 8 vil blive leveret med et ribbon-interface, som sigter mod at gøre Windows 8 mere tablet-venlig.

Ligeledes meldes der om, at Window 8 vil blive leveret med en såkaldt 'History Vault', der på en enkelt måde vil gøre det muligt at tage back up af og genskabe alle computerens applikationer, data og opsætning.

Rygtesmedene mener desuden at vide, at Windows 8 vil blive leveret med et system, der gør det nemt at resette computeren til dens originale opsætning.

På CES-messen fremviste Microsoft ikke det kommende systems brugergrænseflade.

Siden Windows Phone 7 ikke vil blive tilrettet tablet-pc'er, er det sandsynligt, at Microsoft vil lægge vægt på at få udviklet en version, der er nem at anvende på store touch-skærme.

Microsoft er langt efter Apple og Googles Android på det fremadstormende marked for tablet-computere.

Ifølge udviklingsplaner, som Microsoft drøftede med sine hardware-partnere sidste år, tyder meget desuden på, at Windows 8 vil blive udstyret med eksempelvis ansigtsgenkendelse for at logge brugerne ind, ekstra hurtigt boot-teknologi samt mulighed for at lade opsætningen flytte med brugeren mellem forskellige apparater.

Desuden tyder meget på, at Windows 8 vil blive tæt integreret med cloud'en - blandt andet en app store samt integration med Microsofts store vifte af online-tjenester.

Læs også: Microsoft arbejder på tablet-pc med Windows 8.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere