Artikel top billede

Rygterne tager til: Så fed bliver Windows 8

Nettet er fyldt med rygter om Microsofts næste styresystem, som Microsoft kalder 'Windows.next'.

Læs også: Microsoft arbejder på tablet-pc med Windows 8.

Rygterne om Microsofts kommende styresystem, Windows 8, tager til, efter Microsoft angiveligt er begyndt at sende de første kopier af en tidlig udgave af næste version af Windows afsted til hardware-producenterne.

Indtil videre har den kommende version intet officielt navn, men bliver generelt omtalt som 'Windows 8'. Selv omtaler Microsoft den kommende version som 'Windows.next'.

Denne version er ifølge rygterne udstyret med et såkaldt ribbon-interface, særlig god understøttelse til tablet-pc'er og en særlig backup-funktion, der minder meget om 'Time Machine'. der findes i Apples Mac OS X.

Microsoft har ingen kommentarer til rygterne, men du kan læse mere om fremtidsplanerne her. 

På den seneste CES-messe, der løb af stablen i Las Vegas tidligere på året, løftede selskabet sløret for, at den næste version af Windows ville bygge på de mobilvenlige ARM-processorer, der sigter særligt mod smartphones og tablet-pc'er.

Til CES antydede Microsoft, at næste version af Windows vil blive lanceret i slutningen af 2011 eller begyndelsen af 2012.

Første versioner er leveret

Sitet med det rammende navn WinRumours har lagt yderligere ved på rygtebålet. Sitet melder nemlig, at Microsoft er begyndt at levere de første versioner af Windows 8 til blandt andre HP og forskellige OEM-partnere.

Der er desuden meldinger om, at Windows 8 vil blive leveret med et ribbon-interface, som sigter mod at gøre Windows 8 mere tablet-venlig.

Ligeledes meldes der om, at Window 8 vil blive leveret med en såkaldt 'History Vault', der på en enkelt måde vil gøre det muligt at tage back up af og genskabe alle computerens applikationer, data og opsætning.

Rygtesmedene mener desuden at vide, at Windows 8 vil blive leveret med et system, der gør det nemt at resette computeren til dens originale opsætning.

På CES-messen fremviste Microsoft ikke det kommende systems brugergrænseflade.

Siden Windows Phone 7 ikke vil blive tilrettet tablet-pc'er, er det sandsynligt, at Microsoft vil lægge vægt på at få udviklet en version, der er nem at anvende på store touch-skærme.

Microsoft er langt efter Apple og Googles Android på det fremadstormende marked for tablet-computere.

Ifølge udviklingsplaner, som Microsoft drøftede med sine hardware-partnere sidste år, tyder meget desuden på, at Windows 8 vil blive udstyret med eksempelvis ansigtsgenkendelse for at logge brugerne ind, ekstra hurtigt boot-teknologi samt mulighed for at lade opsætningen flytte med brugeren mellem forskellige apparater.

Desuden tyder meget på, at Windows 8 vil blive tæt integreret med cloud'en - blandt andet en app store samt integration med Microsofts store vifte af online-tjenester.

Læs også: Microsoft arbejder på tablet-pc med Windows 8.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere