It-selskab erkender og beklager porto-regnefejl

It-selskabet Basware erkender at have begået en fejl i beregningerne af konsekvenserne af Post Danmarks portostigninger.

Læs også: Posten raser over it-firmas angreb på portoen

Det bliver alligevel ikke 466 millioner kroner dyrere for danske virksomheder, at Post Danmark per 1. april har hævet portopriserne.

Det bliver kun godt 80 millioner kroner dyrere - og det gør det nok heller ikke.

Forvirret?

Jo tak, for i it-virksomheden Baswares oprindelige beregning har virksomheden forudsat, at alle fakturaer sendes ud i C4-kuverter. Det gør de nok ikke, men lad gå.

Til gengæld har Basware i sin beregning ladet portoprisen for et C4-brev op 50 gram stige fra 6,50 kroner til 16 kroner.

Og det gør prisen ikke.

Et C4-brev op til 50 gram bliver 1,50 kroner dyrere at sende, hvis man bruger frimærker. Benytter man frankeringsmaskine stiger prisen med en krone. Og benytter man sig af fortrykte PP-kuverter, Porto Payé, som mange virksomheder faktisk gør, stiger prisen slet ikke.

For de, der bruger frimærker, stiger prisen på et C4-brev på op til 50 gram fra 6,50 kroner til otte kroner.

For den private bruger bliver det altså dyrere at sende en C4-kuvert op til 50 gram, men for mange virksomheder vil prisen være den samme.

Eller ligefrem mindre, hvis virksomheden vælger at sende C4-brevet som B-post, der har leveringstid på to til tre dage.

Man folder da breve
Forudsætter man i stedet, at virksomhederne sender deres fakturaer som standardbreve op til 50 gram, som mange rent faktisk gør, stiger prisen halvanden krone for breve, der frankeres i en frankeringsmaskine, til 6,50 kroner, og en enkelt krone for virksomheder, der benytter PP-løsningen, til 6,00 kroner.

Som Post Danmarks markedsudviklingschef, Claus Madsen, siger:

"C4? De regner med, at virksomhederne ikke folder papiret? Vores kunder har foldet fakturaer siden 2003, da vi indførte formattaksering, hvor prisen steg, hvis papiret ikke blev foldet. Jeg kan love dig, at papirerne bliver foldet."

Den private forbruger må punge ud med otte kroner for et sådant brev, der indtil 31. marts i år kostede 5,50 kroner.

Basware, der har læst forkert i Post Danmarks nye portopriser, er ikke stolte af situationen.

"I vores beregning af hvad portostigningen kommer til at koste de store virksomheder i Danmark, har vi taget udgangspunkt i, at en faktura sendes i en C4-kuvert, og at brevet vejede mere end 50 gram. Post Danmark har gjort os opmærksom på, at disse breve vejer under 50 gram, og at vi derfor har benyttet den forkerte portotakst. Med den nye portotakst på 8 kroner i stedet for 6,50 kroner bliver ekstraregningen heldigvis under 80 millioner kroner, og ikke 466 millioner kroner - altså knap så stor, som vi regnede med. Vi skal derfor beklage fejlberegningen overfor læserne og Post Danmark," lyder det fra Basware.

Et par millioner sparet
Uanset regnefejl og portostigninger- og nedsættelser er mange virksomheder dog tilfredse med at spare penge med elektroniske faktuarer.

I eksemplet med medlemsforeningen i værktøjsbranchen Topco, anslår administrerende direktør Finn Larsen, at Topco sparer mellem 200.000 og 300.000 kroner alene i porto og papir ved at have forladt de manuelle fakturaer.

Topco har investerede mellem 600.000 og 700.000 kroner i at udvikle deres faktureringsystem, der for længst er tjent hjem.

Når han tæller alle sine medlemsforretninger med, sparer de tilsammen mellem 1,5 og 2 millioner kroner på porto alene.

"Man kan da godt forstå, at Posten har det svært. For vi er jo ikke de eneste, der gør det her," siger Finn Larsen.

Læs selv mere om Post Danmarks portostigninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.