Her er Intels nye våben: Strømbesparende tablet-chip

Intel giver nu et glimt af sine fremtidige strømbesparende Atom-chip til netbooks og tablet-pc'er i et forsøg på at hæve indsatsen mod konkurrenten ARM.

Computerworld News Service: Intel vil ved Intel Developer Forum i Beijing tirsdag og onsdag præsentere sin kommende netbook-processor med kodenavnet Cedar Trail, som forventes at komme i handlen til næste år.

Virksomheden vil også offentliggøre detaljer om kommende chip til fremtidige tablet-pc'er og netbooks, der er planlagt til 2013, oplyser Bill Kircos, der er marketingchef for Intels tablet-pc- og netbook-gruppe.

Tablet-pc'er baseret på Atom-chippen med kodenavnet Oak Trail vil også blive fremvist ved begivenheden, fortæller Kircos. Oak Trail udgør Intels første udflugt ud i markedet for tablet-pc'er til forbrugere og vil være at finde i produkter, der kommer i handlen til maj.

Intel oprettede sidst i december en separat forretningsenhed til tablet-pc'er og netbooks i et forsøg på at øge sin tilstedeværelse i dette marked, hvor chipgiganten er stort set fraværende. De fleste tablet-pc'er inklusiv Apples iPad 2 kører på processorer fra ARM, der anses for at være mere energieffektive end Atom-chip.

Intel håber at være på linje med ARM i forhold til ydelse og strømforbrug i 2013, fortæller Kircos. Intel investerer aktuelt milliarder af dollars i opgradering af sine fabrikker for at kunne indbygge flere funktioner på sine chip og reducere lækstrøm.

Mens Intel leder efter en fremtid inden for tablet-pc'er, bliver ARM's processorer hurtigere, samtidig med at de fastholder deres lave strømforbrug. Tablet-pc'er med dual-core ARM-processorer er netop begyndt at ramme hylderne, men chipproducenterne fremviser allerede quad-core chip til mobile enheder.

Kamp på unikke funktioner
Nvidia præsenterede i februar en quad-core Tegra-chip med kodenavnet Kal-El, som virksomheden oplyser, muligvis vil være at finde i produkter allerede senere i år.

Intel går efter at kunne levere en "heldags"-oplevelse med tablet-pc'er, fortæller Kircos. Virksomheden ønsker at udfordre ARM ikke nødvendigvis ved at tilføje flere processorkerner men ved hjælp af unikke funktioner, der kan adskillige Intels chip fra, hvad ARM tilbyder.

Denne tilgang anvender Intel i forhold til Cedar Trail, som inkluderer 10 nye funktioner, der gør netbooks til mere attraktive valg, siger Kircos. Af disse funktioner kan nævnes muligheden for at streame medieindhold fra en netbook trådløst til tv'et, streaming af musik direkte til lydanlægget og en teknologi til trådløs overførsel af data direkte fra en pc til en anden. Intel vil i løbet af IDF Beijing løfte sløret for endnu flere funktioner fra Cedar Trail, fortæller Kircos.

Sådanne teknologier vil muligvis også blive føjet til Atom-chip til tablet-pc'er i fremtiden, siger Kircos. Intel ønsker også at inkludere funktioner fra desktop-chippene såsom administrations- og sikkerhedsplatformen vPro til beskyttelse og understøttelse af tablet-pc'er.

Tyveribeskyttelsen i vPro vil gøre det muligt for it-administratorer at deaktivere stjålne eller mistede tablet-pc'er via fjernadgang ved at sende instruktioner til enhederne over kablet, trådløse eller mobile netværk. Når enheden er genfundet, vil brugeren være i stand til at genaktivere den ved hjælp af en kode leveret af it-afdelingen.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.