Her er Intels nye våben: Strømbesparende tablet-chip

Intel giver nu et glimt af sine fremtidige strømbesparende Atom-chip til netbooks og tablet-pc'er i et forsøg på at hæve indsatsen mod konkurrenten ARM.

Computerworld News Service: Intel vil ved Intel Developer Forum i Beijing tirsdag og onsdag præsentere sin kommende netbook-processor med kodenavnet Cedar Trail, som forventes at komme i handlen til næste år.

Virksomheden vil også offentliggøre detaljer om kommende chip til fremtidige tablet-pc'er og netbooks, der er planlagt til 2013, oplyser Bill Kircos, der er marketingchef for Intels tablet-pc- og netbook-gruppe.

Tablet-pc'er baseret på Atom-chippen med kodenavnet Oak Trail vil også blive fremvist ved begivenheden, fortæller Kircos. Oak Trail udgør Intels første udflugt ud i markedet for tablet-pc'er til forbrugere og vil være at finde i produkter, der kommer i handlen til maj.

Intel oprettede sidst i december en separat forretningsenhed til tablet-pc'er og netbooks i et forsøg på at øge sin tilstedeværelse i dette marked, hvor chipgiganten er stort set fraværende. De fleste tablet-pc'er inklusiv Apples iPad 2 kører på processorer fra ARM, der anses for at være mere energieffektive end Atom-chip.

Intel håber at være på linje med ARM i forhold til ydelse og strømforbrug i 2013, fortæller Kircos. Intel investerer aktuelt milliarder af dollars i opgradering af sine fabrikker for at kunne indbygge flere funktioner på sine chip og reducere lækstrøm.

Mens Intel leder efter en fremtid inden for tablet-pc'er, bliver ARM's processorer hurtigere, samtidig med at de fastholder deres lave strømforbrug. Tablet-pc'er med dual-core ARM-processorer er netop begyndt at ramme hylderne, men chipproducenterne fremviser allerede quad-core chip til mobile enheder.

Kamp på unikke funktioner
Nvidia præsenterede i februar en quad-core Tegra-chip med kodenavnet Kal-El, som virksomheden oplyser, muligvis vil være at finde i produkter allerede senere i år.

Intel går efter at kunne levere en "heldags"-oplevelse med tablet-pc'er, fortæller Kircos. Virksomheden ønsker at udfordre ARM ikke nødvendigvis ved at tilføje flere processorkerner men ved hjælp af unikke funktioner, der kan adskillige Intels chip fra, hvad ARM tilbyder.

Denne tilgang anvender Intel i forhold til Cedar Trail, som inkluderer 10 nye funktioner, der gør netbooks til mere attraktive valg, siger Kircos. Af disse funktioner kan nævnes muligheden for at streame medieindhold fra en netbook trådløst til tv'et, streaming af musik direkte til lydanlægget og en teknologi til trådløs overførsel af data direkte fra en pc til en anden. Intel vil i løbet af IDF Beijing løfte sløret for endnu flere funktioner fra Cedar Trail, fortæller Kircos.

Sådanne teknologier vil muligvis også blive føjet til Atom-chip til tablet-pc'er i fremtiden, siger Kircos. Intel ønsker også at inkludere funktioner fra desktop-chippene såsom administrations- og sikkerhedsplatformen vPro til beskyttelse og understøttelse af tablet-pc'er.

Tyveribeskyttelsen i vPro vil gøre det muligt for it-administratorer at deaktivere stjålne eller mistede tablet-pc'er via fjernadgang ved at sende instruktioner til enhederne over kablet, trådløse eller mobile netværk. Når enheden er genfundet, vil brugeren være i stand til at genaktivere den ved hjælp af en kode leveret af it-afdelingen.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.