Artikel top billede

Derfor bliver IE10 langt hurtigere end Chrome

Microsoft er sikker i sin sag: Internet Explorer er hurtigere end Chrome, og det kommer kun til at gå stærkere i næste version. Se hvad hemmeligheden er og få et smugkig på IE10.

Se billederne fra præsentationen af Internet Explorer 10.

Las Vegas: I denne uge løber Microsofts web-udviklerkonference af stablen, og Redmond-giganten valgte at åbne ballet med en keynote om Internet Explorer (IE).

Det var selveste Internet Explorer-bossen, Dean Hachamovitch, som fra talerstolen lagde brænde i ovnen overfor konkurrenterne med Google i spidsen.

Han brugte en halv time på at demonstrere, hvor hurtig IE9 er i forhold til den seneste Chrome-udgave.

Den overlegne hastighed skyldes ifølge Microsoft, at IE er langt bedre til at anvende styresystemets kræfter til eksempelvis afvikling af grafik, video og HTML5 i browseren.

"Det er som at afvikle en traditionel applikation og ikke længere en webside," sagde Dean Hachamovitch om hastigheden i IE.

Understøttelsen af HTML5, en ny Javascript-motor og hardwareacceleration ved hjælp af grafikkortet, er nogle af nyhederne i IE9, der kun kan anvendes sammen med styresystemet Windows 7, men til gengæld kan browseren så trække på operativsystemets ressourcer.

Google er fjenden

Der er ingen tvivl om, at Microsoft anser Chrome og hele Google-universet som den største fjende i øjeblikket.

Med IE på den ene storskærm og Chrome på den anden var der linet op til en duel, hvor der blev vist muskler og afsendt et par velrettede humoristiske højresving til Chromes kæbe, der kunne trække i smilebåndene hos den Redmond-venlige forsamling.

Det blev også til et enkelt lille dask til Firefox og Apple, men det var kun en parentes.

Smugkig på IE10

Kun godt en måned efter lanceringen af IE9 i Danmark, var Microsoft allerede klar med et smugkig på den næste udgave.

Et klart signal om, at man er klar til at sætte hastigheden op på browser-udviklingen og igen en krigserklæring overfor Google Chrome.

Og atter var hastigheden, der blev sat i fokus.

I et par grafiske og video-baserede demonstrationer bygget i HTML5 blev speederen trykket i bund overfor Chrome, der blev vist på den en storskærm, mens Explorer blev vist på den anden i en direkte konkurrence.

Se billederne fra præsentationen af Internet Explorer 10.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.