Disse nye chips skal for alvor sætte fut i din tablet-pc

Intel har hele tre nye Atom-chips under udvikling til netbooks, tablet-pc'er og smartphones. Se hvad de kan her.

Computerworld News Service: Intel er i gang med at udvikle endnu en næste-generations-chip til tablet-pc'er under kodenavnet Cloverview som en del af chipgigantens strategi om at gøre dens Atom-processorer mere energieffektive.

Chippen blev nævnt under en præsentation tirsdag ved Intel Developer Forum i Beijing.

Chippen vil blive bygget ved 32-nanometer fremstillingsprocessen, hvilket vil sænke strømforbruget, oplyser Doug Davis, der er chef for virksomhedens forretningsenhed for netbooks og tablet-pc'er.

Cloverview er dermed i selskab med to andre 32 nm Atom-processorer, som Intel er i gang med at udvikle. Virksomhedens Cedar Trail-chip er ved at blive udviklet til netbooks, mens en anden chip kendt som Medfield udvikles til brug i billigere smartphones og tablet-pc'er.

Strømbesparende
Intels Atom-processorer er designet til at fungere som strømbesparende chip til små mobile computere.

Men de kan stadig ikke følge med de mere energieffektive chip fra konkurrenten ARM, som i dag er at finde i langt de fleste tablet-pc'er.

Intel regner med gradvist at hale ind på ARM i forhold til strømforbrug ved at opgradere sin chipfremstillingsproces.

Om to års tid vil virksomheden flytte sine Atom-processorer over på en 32 nm produktionsproces og vil derefter gå ned til en 22 nm proces.

Davis løftede også sløret for virksomhedens seneste Atom-processor, Z670, der tidligere var kendt under kodenavnet Oak Trail.

Atom Z670 er bygget ved brug af en 45 nm proces og har integreret grafikprocessor.

Intels kunder er aktuelt ved at designe omtrent 35 modeller af tablet-pc'er, der alle benytter Z670, hvoraf nogle muligvis allerede er i handlen til maj, oplyser virksomheden.

Tablet-pc'er udgør et stort, nyt marked for Intels chip. I 2010 lå de globale leverancer af tablet-pc'er ifølge analysehuset IDC på 18 millioner. Det forventes i år at stige til 44,6 millioner.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.