Microsoft får tørre klaps for påstand om HTML5

Påstand om "native HTML5" i Internet Explorer 9 og 10 kritiseres for at være selvmodsigende og intet andet end tom marketing-snak.

Computerworld News Service: Mozilla og Opera håner Microsofts brug af udtrykket "native HTML5" i beskrivelser af Internet Explorer 9 og den endnu ikke færdigudviklede IE 10.


Det engelske begreb "native" anvendes oftest indenfor it i betydningen lokal, indbygget eller indlejret samt mere generelt til at beskrive naturlige sammenhænge. Kritikken går på, at betegnelsen "native" i forbindelse med HTML5 er selvmodsigende, og at dens anvendelse af Microsoft er et forsøg fra på at kapre en åben standard til marketing-formål.

Microsofts chef for Internet Explorer, Dean Hachamovitch, anvendte tirsdag denne vending adskillige gange under en præsentation ved virksomhedens årlige konference for webudviklere, MIX, samt i et relateret blogindlæg.

Selvom Hachamovitch ikke direkte definerede "native HTML5," kom han dog tættest på i blogindlægget.


"Websites og HTML5 fungerer bedst, hvis de køres lokalt (natively, red.), det vil sige i en browser, der er optimeret til styresystemet på din enhed," påstår Hachamovitch her. "Vi byggede IE9 op fra grunden med HTML5 for øje og med det formål at gøre Windows i stand til at levere den mest naturlige (native, red.) HTML5-oplevelse og den bedste weboplevelse på Windows," fortsætter han.

I åbningstalen for få dage siden hævdede Hachamovitch, at "den eneste naturlige (native, red.) oplevelse i dag af web og HTML5 foregår på Windows 7 med IE 9."

Disse kommentarer affødte en omgående reaktion fra udviklere fra Mozilla, som håner udtrykket i en bidende sarkastisk, falsk fejlrapport på Bugzilla, som er organisationens database til dokumentation af fejl og ændringer.

Det rene nonsens
"Mozilla bør også overveje at tilføje understøttelse af lokal HTML5," påpeger tidligere chef for Firefox, Mike Beltzner, som for nylig forlod Mozilla.

"Jeg er sikker på, at der vil blive produceret en specifikation."

Andre stemte hurtigt i med mere sarkasme.

"Jeg er ret sikker på, at Firefox 5 understøtter 'komplet indbygget HTML5'," skriver Mozillas chef for community development, Asa Dotzler. "Vi bør betegne denne fejlrapport som rettet og oplyse verden om, at det lykkedes os at levere *komplet* native HTML5 før Microsoft."

Da visse deltagere i den spøgende fejlrapport-tråd på Bugzilla lod til at tage Beltzners opfordring til en rettelse af denne "fejl" i Firefox alvorligt, mindede Mozillas teknologichef, Brendan Eich, alle om, hvad spøgen handlede om:

"Udtrykket 'native HTML5' er det rene nonsens og kilde til endeløs morskab. Ligesom denne fejlrapport," fremhæver Eich.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.