Niels Hartvig, idémand bag Umbraco CMS, var som den eneste dansker inviteret op på scenen ved Microsofts årlige web-udviklerkonference. Foto: Nicolai devantier.

Her er Danmarks mest succesfulde CMS

Med Microsoft som rygsøjle har et dansk CMS formået at bide sig fast som et af de mest succesfulde i verden. Se her, hvordan det er lykkedes for det danske selskab at nå helt til tops.

Læs også:
CMS: Det bruges indholds-systemerne til

Dansk it-system toptunes til Microsofts cloud-verden

ABBA og gratis kode er nøglen til succes

Interview: I løbet af de sidste to år er det danske CMS (content management-system) Umbraco blevet kørt helt frem i forreste frontlinje med Microsoft som tæt allieret.

Microsoft anbefaler nemlig systemet til kunder og partnere i hele verden, og det er noget, der har sat skub i den danske CMS-butik.

Umbraco er et .net-baseret indholdssystem, der udgives under open source-licens.

Welcome on stage ..
På Microsofts web-udviklerkonference MIX11, der netop er løbet af stablen i Las Vegas, kunne man på åbningsdagens keynote høre følgende introduktion:

Please welcome on stage Niels Hartvig.

Her kunne danske Niels Hartvig, der er idémanden bag Umbraco, fortælle de tusindvis af fremmødte, at systemet nu har fået indbygget cloud-funktioner, der sender CMS-løsningen direkte i Microsoft-skyen, og at systemet kan skalere computerkraften efter antallet af brugere.

Efter hans præsentation fangede Computerworld den succesfulde CMS-mand til en siddende samtale på gulvet i de lange konferencegange på hotellet, hvor arrangementet blev afholdt.

Niels Hartvig, hvad betyder samarbejdet med Microsoft for Umbracos teknologi og udvikling?

"Det betyder helt enormt meget. Vi har gennem to år haft adgang til Microsofts tekniske teams og ressourcer, hvilket har modnet Umbracos kode rigtig meget.

Samtidig er vi gået fra at blive anbefalet af den danske del af Microsoft, til at blive det CMS som Microsoft anbefaler sine kunder globalt. Det kan læses direkte på vores download-tal, der er blevet fordoblet på et år til 1500 hentninger i døgnet.

I dag er vi blandt verdens største CMS på Microsofts platform med mere end 100.000 unikke sites."

Er I ikke bange for at binde jer så tæt til Microsoft, I er trods alt et open source-system?

"Vi har vist allerede taget slagene fra open source-folkene," griner Niels Hartvig.

"Men nej, det er ikke et problem, tværtimod. Vi er pragmatikere, og samarbejdet giver stor troværdighed og stabilitet. Men vi er stadig et selvstændigt produkt.

Samtidig har det givet et boost for vores virksomhed. Vi har udvidet med ti fastansatte, og vores community-del er ligeledes blevet styrket gevaldigt. Vi har omkring 250.000 brugere, hvoraf de 10.000 er aktive.

Det er dog ikke kun Microsoft, der har æren for vores fremgang. Finanskrisen har ligeledes været til vores fordel. Den har betydet, at folk har set sig om efter billigere software-løsninger.

Samtidig er der sket et paradigmeskifte inden for CMS. Udviklerne er skiftet fra et sprog eller en platform, enten PHP eller ASP, til at koncentrere sig om web-apps."

Hvor meget kontrol har du som grundlægger tilbage over systemet i sådan et samarbejde?

"Jeg bestemmer 100 procent over systemet. Magten er vores, og Microsoft lytter til, hvad vi kommer med af ideer. Vi mødes med Microsoft en gang om ugen, og de kommer også med indspark, men de har ingen kontrol over Umbraco."

Er Umbraco gået fra at være en håndfuld glade danske udviklerdrenge til at blive et benhårdt globalt business-eventyr?

"Vi er stadig nogle glade drenge, men vi er også en seriøs virksomhed, der giver overskud. Når det er sagt, skifter vi nok aldrig t-shirten ud med en polo-skjorte eller et slips for den sags skyld," fortæller Niels Hartvig.

Umbraco er bygget på Microsofts .NET, men koden frigives under den åbne MIT-licens, og er således gratis at benytte.

MIT-licensen er oprindeligt udsprunget fra Massachusetts Institute of Technology, og den giver ret til at afvikle, studere, ændre og videredistribuere kode, der er udgivet under licensen.

Umbraco tjener ikke penge på koden men blandt andet ved at sælge uddannelse i, hvordan systemet bruges.

Læs også:
CMS: Det bruges indholds-systemerne til

Dansk it-system toptunes til Microsofts cloud-verden

ABBA og gratis kode er nøglen til succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.