Artikel top billede

Ansigtsgenkendelse i Windows 8 rykker nærmere

En lækket udviklerversion af Microsofts kommende styresystem indeholder tilsyneladende en API til "detektion af menneskelig tilstedeværelse".

Computerworld News Service: Vi har vidst i næsten et år nu, at Microsoft arbejder på at indbygge teknologi til ansigtsgenkendelse i Windows 8, hvilket potentielt giver en sikrere (og sjovere) måde at logge på sin computer.

Nu er Microsoft tilsyneladende kommet tættere på at gøre dette til virkelighed, hvis man skal dømme ud fra oplysninger fra en lækket udviklerversion af den næste generation af styresystemet.

Der findes ifølge en artikel på Slashgear, som linker til lækkede billeder af Windows 8, offentliggjort af Windows8Italia, en API til "detektion af menneskelig tilstedeværelse" i en tidlig version af det kommende styresystem.

Det er ikke mange detaljer at finde, men denne API kan være relateret til teknologier til ansigtsgenkendelse, der blev nævnt i planlægningsdokumenter om Windows 8 fra midt i 2010, som Microsoft på daværende tidspunkt delte med sine partnere.

Efter lækningen af disse dokumenter sidste år, rapporterede vi følgende:

I 2012 vil sensorer såsom mikrofoner, kameraer, GPS, accelerometre samt temperatur- og magnetiske målere være indbygget i de fleste pc'er, hvilket vil gøre det muligt for Windows 8 at interagere med brugerens fysiske miljø på nye og interessante måde.

Lukker ned, når du rejser dig

I et scenarie anvendes ansigtsgenkendelse til at bekræfte brugerens identitet.

"Amish kommer ind på sit hjemmekontor," skriver Microsoft i et af de mange fiktive scenarier, der skitseres i de lækkede dokumenter om Windows 8. Det bemærker hans pc's bevægelsessensor, som vækker pc'en til live. Idet Amish sætter sig ved sit skrivebord, er hans pc allerede startet op. Den skanner hans ansigt og logger ham ind. Når Amish har rejst sig og er gået, bemærker hans pc, at han er væk, låser sig selv og lukker ned.

Med Windows 8 forsvinder også behovet for at huske kodeord på tværs af forskellige websites.

"Besværet ved brugen af kodeord har nået et kritisk punkt," hævder Microsoft. "Windows 8 kan inkludere en måde til sikker lagring af brugernavne og kodeord, hvilket forenkler online-oplevelsen."

Det falder fint i tråd med en anden del af, hvad Windows8Italia rapporterer. Den læggede tidlige version af Windows 8 antyder ifølge en Google-oversættelse at "det vil blive muligt at få adgang til sine personlige indstillinger, bogmærker og indhold fra enhver computer."

Microsoft tilbyder allerede ansigtsgenkendelse på spilsystemer via Kinect og Xbox Live. Lenovo introducerede login via ansigtsgenkendelse helt tilbage i 2007 og det er i dag ret almindeligt med indbyggede kameraer i computere. Indbygget ansigtsgenkendelse i Windows 8 vil sandsynligvis give teknologien langt større udbredelse.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere